حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله درباره یکا و وزن

اختصاصی از حامی فایل مقاله درباره یکا و وزن دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله درباره یکا و وزن


مقاله درباره یکا و وزن

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 54

 

فیزیک در زندگی روزمره

یکا و وزن

در کتاب زیبای ((راه های نو در علم)) نوشته آ.اس. ادینگتون، فیزیک دان و فیلسوف بزرگ انگلیسی، چنین می خوانیم:

“اگر اخبار قدیمی را باور کنیم، می گویند که هانری اول، شاه انگلستان، در سال 1120 میلادی یارد را برابر با طول ساعد کشیدة خود تعیین کرده بود. به امر دیوید، شاه اسکاتلند (در سال 1150 میلادی)، که دیدگاهی مردمی تر داشت، اینچ برابر میانگین کلفتی انگشت سه مرد- مردی درشت اندام، مردی با اندام متوسط و مردی ریز اندام- تعیین شده بود. سرانجام، متر اشتباه های مساحان قدیمی را جاودانی کرد.” این نقل قول کوتاه گوشه ای از داستان بلند تلاش های انسان در راه تعیین یکاهای اندازه گیری است. نخست ضرورت هر چه بیشتر یکسان کردن یکاهای اندازه گیری نه تنها در بخش های کوچک تک تک شهرها و کشورها، بلکه در سراسر جهان، و سپس نیازهای روز افزون تعیین دقیق اندازه ها، در پدید آمدن این یکاها نقش داشتند. در قرن وسطی بسیاری از شهرهای بزرگ یکاهای اندازه گیری خاص خود را داشتند و حتی تقریباً تا عصر ما نیز کشورهای مختلق از یکاهای گوناگونی استفاده می کردند. با دقتی که در زمان های قدیم ممکن بود، تعیین یکاها به خوبی انجام نمی شد. طول ساعد شاه هانری پایه دقیقی برای یکای طول نبود. احتمالاً در آن زمان میله ای به طول تقریبی یک ساعد، بریده بودند تا هنگامی که بهواهند طولی را اندازه بگیرند مجبور نشوند شاه خود را به زحمت اندازند، یا هنگامی که شاه بمیرد، این اندازه از میان نرود، و آن وقت این میله به مثابه استاندارد طول به کار می رفت. (منظور از “استاندارد” یکای اندازه گیری چیزی است که آن یکا را از طریق ویژگی خاصی به صورت عمومی تجسم می بخشد.) شاه دیوید به این مسئله دقیق تر توجه کرده است. میانگین کلفتی انگشت سه مرد را همیشه می توان به آسانی تعیین کرد؛ اما همیشه درست به یک اندازه به دست نمی آید. اما این کار پاسخگوی نیازهای آن زمان بود.

پیشرفت ارتباطات جهانی، یعنی کسترش روز افزون مبادله کالا در سراسر جهان سبب احساس نیاز به توافق بر یکاهای اندازه گیری معنی در سراسر جهان شد. اما تلاش در راه دستیابی به دقت هرچه بیشتر یکاهای اندازه گیری ثابت، از نیاز به علم و صنعت ناشی می شود که روز به روز دقیق تر و ظریفتر می شوند. البته همه ملل متمدن در مورد دقت هم عقیده اند. اما متأسفانه رسیدن به وحدت جهانی درباره یک سیستم یکاهای اندازهگیری چندان آسان نیست. البته بیشتر ملل متمدن در طول صد سال گذشته یکاهای سیستم متری را پذیرفته اند.

متر و ترازو از جمله وسایل اندازه گیری اند که بی شک در صنعت و تجارت به کار می روند. از این رو شاید برای خوانندگان جالب باشد کمی درباره چگونگی دستیابی به یکاهای متر و کیلوگرم بدانند؛ یعنی همان یکاهایی که از پایه های سیستم یکاهای اندازهگیری کنونی ما به شمار می روند.

طول ساعد شاه هانری و میانگین کلفتی انگشت سه مرد، حتی در شکل بسیار ابتدایی خود، همان چیزی بودند که امروزه استاندارد طول نامیده می شوند. این استاندارد همچنین چیزی است که به بیان دیگر یکای عمومی اندازه گیری را نشان می دهد و به کمک آن اندازه های استاندارد دیگر را می توان تعیین کرد. استاندارد باید یا مانند طول یاعد شاه هانری یک چیز کاملاً مشخص باشد، یا مانند میانگین کلفتی انگشت سه مرد چیزی باشد که آن را همیشه بتوان به دست آورد.

تعریف یکای طول کنونی ما، متر، را به هویگنس فیزیکدان هلندی، که ساعت آونگدار را نیز اختراع کرده است، نسبت می دهند. یکاس طول


دانلود با لینک مستقیم


مقاله درباره یکا و وزن
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد