حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقالبه نظریه نقطه تثبیت

اختصاصی از حامی فایل مقالبه نظریه نقطه تثبیت دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقالبه نظریه نقطه تثبیت


مقالبه نظریه نقطه تثبیت

این محصول در قالب ورد و قابل ویرایش در 30 صفحه می باشد.

فهرست مطالب

بیان مسئله ۳
ادبیات پژوهش ۴
چاقی و دریافت غذایی ۱۶
پایه متابولیک چاقی: ترموژنز ۱۷
مقالات اینترنتی ۲۰
۱٫ نقطه تثبیت Set point 20
2. حفظ یک نقطه تثبیت Defiding a set point 23
3. Hubbynet 24
منابع و مراجع ۲۸

 منابع و مراجع :

۱٫ دادستان ـ پریرخ ـ روانشناسی مرضی تحولی ـ تهران ـ سمت ـ ۱۳۷۸٫
۲٫ کالات جیمز ـ روانشناسی فیزیولوژیک ـ بیابانگرد اسماعیل ـ تهران ـ نشر دانشگاه شاهد ـ۱۳۷۴٫
۳٫ اتکینسون ـ دیتا و دیگران ـ زمینه روانشناسی هیلگارد ـ براهنی ـ محمد تقی و دیگران ـ تهران ـ رشد ـ ۱۳۷۸٫
۴٫ اصول و بیماریهای تغذیه کتاب پزشکی آکسفورد ـ شریفی ـ علی اکبر ( مترجم ) تهران ـ آینده سازان ـ ۱۹۶۹٫
• کتاب های دیگر که مورد مطالعه قرار گرفتند:
I . گایتون ـ آرتور ـ فیزیولوژی پزشکی ـ نیاورانی ـ احمدرضا ـ تهران ـ مماط- ۲۰۰۰٫
II . کارلسون ـ نیل آر ـ روانشناسی فیزیولوژیک ـ پژهان ـ مهرداد ـ اصفهان ـ غزل- ۱۳۸۰٫
III . ماسن ـ پاول هنری- رشد و شخصیت کودک ـ یاسایی ـ مهشید ـ تهران نشر مرکز ـ ۱۳۸۰٫

 

بیان مسئله :

همه ما چه مرد و چه زن قطعا گاهگاهی با مساله وزن و تغییرات آن برخورد
داشته ایم . و حتی ـ به ویژه در دوره نوجوانی و جوانی ـ در این باره متحمل هزینه های هنگفتی شده ایم . هر چند که مساله وزن ، چاقی و لاغری مساله ای تازه در جامعه بشری نیست اما تغییرات فرهنگی جدید ، رسانه ها ، مدها و… همگی سبب حساسیت مردم در این باره شده است . فرهنگ جدید با تاکیدی که برلاغری و زیبایی اندام دارد . و با بهره گرفتن از ابزارهایی چون رسانه ها بویژه تلویزیون و سالن های مد و آکتورهای سینما و غیره توانسته است تاثیر فراوانی بر تفکر بشر امروزی گذاشته و او را بیش از پیش نسبت به وزن بدن و وضعیت ظاهری خود حساس نماید. حتی گاهی اهل علم نیز دراین جریان تاثیر داشته اند مثلا تاکید زیاد پزشکان و پژوهشگران بر اینکه چاقی و اضافه وزن سبب بسیاری از بیماریهای قلبی ـ عروقی ، دیابت و… می گردد ، در این مورد چندان بی تاثیر نبوده است. البته رابطه چاقی و بیماریهای مختلف بوسیله بسیاری از پژوهش ها مورد اثبات قرار گرفته است ، اما مساله این است که توجه عادی با توجه بیمار گونه و حساسیت بیش از حد متفاوت است . بر اثر همین حساسیت های بی مورد است که بیماریهای روانی با عنوان اختلالات خوردن ( Bulimia , Anorexicuu) به وجود می آیند.

گرد آورنده این مبحث بخاطر اهمیتی که این مساله در جامعه کنونی ما پیدا کرده است و نوجوانان و جوانان به ویژه دختران وقت و انرژی و هزینه زیادی را صرف رسیدگی به آن می کنند ، بر آن شد که درباره پایه و اساس این مساله ( وزن و تغییرات آن ) که به نظریه نقطه تثبیت (Set point theory)  معروف شده است ، اطلاعاتی کسب نماید .

ادبیات پژوهش :

هر چند که کتابهای بسیاری در زمینه فربهی ، لاغری و اختلالات خوردن ( بی اشتهایی و پرخوری عصبی ) مطالب زیادی آورده اند ، اما درمورد پایه و اساس این تغییرات یعنی نظریه نقطه تثبیت (Set point theory) درکمتر کتابی به طور مستقیم اشاره شده است ، بنابراین در بخش ادبیات پژوهش ، مطالبی که تلویحا به این موضوع اشاره داشته نیز آورده شده و کمتر به حیطه خود اختلالات خوردن پرداخته شده است .

یکی از کتابهایی که به طور مستقیم به نظریه نقطه تثبیت اشاره کرده است کتاب روانشناسی مرضی تحولی دکتر دادستان ( جلد دوم ) است که در بخشی تحت عنوان عوامل زیست شناختی عمل هیپوتالاموس را ایجاد کننده نقطه تعادل وزن می داند . در این بخش چنین آمده است :

«[۱]در دهه های اخیر ، تاثیر عوامل ژنتیکی ـ زیست شناختی در بروز اختلالهای تغذیه به صورت گسترده ای مورد بررسی قرار گرفته اند . تحقیقات نشان داده اند که وقتی یکی از همشکمان تک هسته ای به اختلال تغذیه مبتلا می شود احتمال ابتلای همشکم دیگر ۵۰% است . در حالی که چنین مطابقتی در همشکمان دو هسته ای فقط ۱۰% گزارش شده است. »

ـ احتمال ابتلای یکی از بستگان بیمار به این اختلال را بین ۲ % تا ۷۳% تخمین زده‌اند و خطر ابتلای یک خویشاوند مونث فرد مبتلا را پنج بار بیش از گروه کنترل دانسته‌اند.

( استروبر و همکاران ۱۹۸۵) . این یافته ها جنبه خانوادگی اختلالهای تغذیه را برجسته میسازند و نشان می دهندکه فراوانی آنها درخانواده افراد مبتلا به طور معناداری بیشتر است.

در سالهای اخیر ، پژوهشگران کوشش کرده اند تا چگونگی تاثیر عوامل زیست شناختی بر اختلالهای تغذیه را تعیین کنند . پاره ای از محققان بر این باورند که افراد مبتلا به اختلال پرخوری ، از لحاظ فیزیولوژیکی نیاز فراوانی به کربوهیدراتها دارند و به همین دلیل در خلال بحران پرخوری ، همواره مواد غذایی کربوهیدات را ترجیح می دهند . همچنین طرفداران این نظریه ، به حساس بودن افراد مستعد پرخوری به مواد غذایی واجد کربوهیدرات اشاره کرده اند و متذکر شده اند که باخوردن مواد کربوهیدرات دار تمایل آنها نسبت به این مواد بیشترمی شود و در نتیجه ، باز هم مقدار مصرف آنها را افزایش می دهند تا این میل را ارضا کنند . ( ورتمن ۱۹۸۳) . مع هذا باید گفت که هنوز محققان نتوانسته اند به دلایلی برله یا علیه این نظریه دست یابند. (کامر ۱۹۹۵)


دانلود با لینک مستقیم


مقالبه نظریه نقطه تثبیت
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد