حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پ‍روپزال درباره بررسی کیفیت زندگی زنان باردار pregnant women's Quality of life

اختصاصی از حامی فایل پ‍روپزال درباره بررسی کیفیت زندگی زنان باردار pregnant women's Quality of life دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پ‍روپزال درباره بررسی کیفیت زندگی زنان باردار pregnant women


پ‍روپزال درباره بررسی کیفیت زندگی زنان باردار pregnant women's Quality of life

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

 

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 

تعداد صفحه11

 

فهرست مطالب

 

- اطلاعات فنی طرح

 

1-4- بیان مسئله یا مشکل

 

الف) مسئله تحقیق:

         طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی کیفیت زندگی عبارت است از ادراک افراد از موقعیت خودشان درزندگی، که براساس فرهنگ و نظام ارزشی که درآن زندگی میکنند و اهداف، انتظارات، استانداردها و علایق مورد نظر آنان صورت می گیرد. بنابراین کیفیت زندگی ریشه در زمینه فرهنگی ، اجتماعی و محیطی دارد و انتظار نمی رود که وسیله ای را برای اندازه گیری علائم بیماری ها یا وضعیت های خاص به صورت جزئی ارائه دهد بلکه بیشتر اثرات بیماری و مداخلات درمانی را بر کیفیت زندگی منعکس می سازد. کیفیت زندگی مرتبط با سلامت برارزیابی ذهنی فرد از وضعیت سلامت کنونی اش یا مراقبت های بهداشتی وفعالیت های ارتقادهنده ی سلامت که موجب سطحی ازفعالیت کلی می شود وبه فرداجازه می دهد که اهداف ارزشمند زندگی اش را دنبال کند برمی گردد(1).

چالش اصلی بهداشت درقرن بیستم زنده ماندن بود وچالش قرن حاضرزندگی باکیفیت می باشد. بنابراین تنها طولانی تر کردن دوران زندگی مهم نیست بلکه باید توجه داشت که سال های اضافی عمرانسان درنهایت آرامش وسلامت جسمی وروانی سپری گرددودرصورتی که چنین شرایطی تامین نشود پیشرفت های علمی برای تامین زندگی طولانی تر ،بی نتیجه ومخاطره امیز خواهد بود (2).

در دوران بارداری، تغییرات زیستی  شیمیایی، فیزیولوژیک و آناتومیک زیادی در بدن زنان رخ می دهد. این تغییرات فراتر از کنترل آنان است و اولین تغییراتی محسوب می شوند که آنها ر ا، هم از  نظر جسمی و از هم از نظر روحی ، آسیب پذیر می کند) 3.( حتی در بارداری طبیعی نیز این تغییرات می توانند توانایی هر زن را برای انجام دادن نقش های معمول زندگی تغییر دهند) 4.( این دوره گرچه برای اکثر زنان یک دوره مسرت بخش است، اما اغلب یک دوره پراسترس همراه با تغییرات فیزیولوژیکی و روانی به حساب می آید. به علاوه بروز یک رشته ناراحتی ها و مشکلات در دوران بارداری شایع است مانند تهوع و استفراغ، خستگی ،درد پشت، پا کشاله و ران، کرامپ و واریس پا، درد ناگهانی زیر دنده، ادم، افزایش ترشحات واژینال، گیجی و این تغییرات می تواند اثر قابل ملاحظه ای بر فعالیت های روزانه زنان باردار داشته باشد بنابراین تغییرات زیادی در دوره حاملگی در ابعاد سلامت جسمی روحی و اجتماعی و در مجموع در کیفیت زندگی زنان باردار در سنین مختلف حاملگی رخ می دهد(5).

به رغم این که کیفیت زندگی نقش قابل توجهی در سلامت زنان باردار بازی می کند، مطالعات تحقیقی اندکی در ایران در مورد کیفیت زندگی در بارداری صورت گرفته است با قبول این نکته که درک  افراد از کیفیت زندگی از باورها و فرهنگ های آنان متأثر است ضرورت تحقیق در این زمینه بسیار احساس می شود.

        در مطالعه ای که که بر روی 600 نفر از زنان باردار در سال 1385 در کاشان انجام گرفت میانگین امتیاز کسب شده کیفیت زندگی زنان باردار 21/13 ± 18/61 بود و بین میانگین تمامی ابعاد کیفیت زندگی زنان باردار به جز بعد عملکرد اجتماعی با جمعیت زنان ایران تفاوت معناداری وجود داشت) ۰۰5/ ۰( P <   و میانگین نمرات ابعاد سلامت عمومی ( 94/14±24/62 در مقابل1/22 ±9/82) ،    محدودیت عملکرد ناشی از مشکلات جسمانی (77/18±23/56 در مقابل2/26 ± 4/76) ، درد (89/24 ±66/58 در مقابل1/25 ±2/74 )، احساس نشاط(07/18 ± 20/56 در مقابل6/18±0/65) در میان زنان باردار کاهش چشمگیری یافته و در مقابل ابعاد عملکرد اجتماعی و سلامت روانی افزایش پیدا کرده است(5).

 هدف از این  مطالعه بررسی کیفیت زندگی در مادران بارداراست  با این امید که نتایج آن بتواند سبب افزایش حمایت از زنان در دوران بارداری شود و این خود در جهت تحقق شعار« فرزندی سالم از مادری سالم » می تواند گامی موثر باشد.

 

ب) مقدمه و معرفی طرح:

        امروزه باتوجه به افزایش شاخص طول عمر وامید به زندگی ،مسئله مهمتری تحت عنوان چگونگی گذراندن عمر وبه عبارتی کیفیت زندگی مواجه شده است که پرداختن به این موضوع ذهن صاحب نظران ومحققین را به خود جلب نموده است(6). کیفیت زندگی یک شاخص اساسی محسوب می شود واز انجا که ابعاد  متعددی مانند جنبه های فیزیولوژیک، عملکرد و وجود فرد را دربرمی گیرد، توجه به آن از اهمیت خاصی برخوردار است(7).

       بر طبق مطالعات انجام شده شیوه زندگی ارتقا دهنده سلامت به کیفیت مثبت زندگی کمک میکند(8). آمار ارائه شده در مورد دلایل اصلی مرگ میر بیانگر آن است که 53 در صد علل مرگ میرها به سبک زندگی و رفتارهای غیر بهداشتی مربوط می باشد(9).

تحقیقات نشان داده اند که در طول دوره بارداری طبیعی عملکرد جسمانی بدن، به عنوان یکی از ابعاد کیفیت زندگی ، کاهش می یابد (10). زنانی که کیفیت زندگی پایین تری دارند گزارش مشکلات سلامتی و عوارض بارداری در آنها شدیدتر است که نیازمند درمان بوده و این خود باعث افزایش استرس در آنها می شود(11).


دانلود با لینک مستقیم


پ‍روپزال درباره بررسی کیفیت زندگی زنان باردار pregnant women's Quality of life
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد