حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله مقایسه خصوصیات پرواری و لاشه بره های نرلری بختیاری و آمیخته سنجابی × لری بختیاری

اختصاصی از حامی فایل دانلود مقاله مقایسه خصوصیات پرواری و لاشه بره های نرلری بختیاری و آمیخته سنجابی × لری بختیاری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله مقایسه خصوصیات پرواری و لاشه بره های نرلری بختیاری و آمیخته سنجابی × لری بختیاری


دانلود مقاله مقایسه خصوصیات پرواری و لاشه بره های نرلری بختیاری و آمیخته سنجابی × لری بختیاری

فرمت فایل: ورد قابل ویرایش

تعداد صفحات: 21

چکیده :

این بررسی به منظور مقایسه خصوصیات پرواری و لاشه بره های نر لری بختیاری و آمیخته سنجابی× لری بختیاری انجام گرفت . بره ها در سن  روزگی از شیر گرفته شدند و با متوسط سن 135 روز به مدت 80 روز پروار گردیدند . اطلاعات حاصل به دلیل نامساوی بودن تعداد مشاهدات در زیر گروههای مختلف با استفاده از روش حداقل مربعات تجزیه و تحلیل شدند . بره های نر لر بختیاری از نظر وزن در پایان دوره پروار و افزایش وزن روزانه دوره پرواری برتر از بره های آمیخته بوده ولی از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین آنها وجود نداشت (). بین بره های نر لر بختیاری و آمیخته برای صفات وزن کشتار ، وزن لاشه ، بازده لاشه ، وزن گوشت ، وزن چربی سطحی ، وزن استخوان و سطح مقطع راسته اختلاف معنی داری شاهده نگردید . درصد قطعات دست ، گردن ، ران ، پیش سینه و قلوه‌گاه بره های  لری بختیاری بیشتر از بره های آمیخته بود . بیشترین تفاوت در بین درصد قطعات لاشه بره‌های لری بختیاری و آمیخته مربوط به اختلاف درصد وزن دنبه به وزن لاشه سرد بود . صفحات وزن نهائی ، افزایش وزن روزانه دوره پروار و لاشه تحت تاثیر نوع

تولید نبود . سن مادر اثر معنی داری روی صفحات پرواری و لاشه نداشت .

 

مقدمه :

گوشت گوسفند از مهمترین منابع تامین کننده گوشت قرمز در ایران است ولی با این حال تولید گوشت این حیوان نمی تواند افزایش تقاضای مصرف کننده ها را تامین نماید . تولید پایین نژادای بومی و تغذیه نامناسب از عوامل اصلی کمبود تولید می‌باشد و آمیخته گری که بعنوان روشی برای بهره برداری از تفاوتهای بین نژادها در اصلاح نژاد است می تواند روش مناسبی برای بهبود راندمان تولید گوسفند باشد و در بسیاری از کشورها مخصوصاً در سیستم هائی که تولید گوشت هدف اصلی است به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرد . (4)

در خصوص اثر آمیخته گری بر روی صفات پرواربندی و خصوصیات لاشه نتایج متفاوتی بدست آمده است . اثرات مثبت آمیخته گری روی رشد و وزن بره ها بوسیله مکاره چیان و همکاران (11) ،‌ اسدی مقدم و نیکخواه (1) ، Miller و Sidwell (13) ، Peters وvesely (17) و Wolf و همکاران(18) گزارش شده است . مکاره چیان و همکاران (12) ، فرید و همکاران (7) ، Ackeapinar و Tekin (14) و فهمی(6) تفاوتی بین بره های آمیخته و بره های نژاد خالص برای صفحات پراواربندی و لاشه بدست نیاورند . برخی از گزارشها نشان می دهد نوع تولد روی صفحات بعد از شیرگیری تاثیر کمی دارد (5 ، 6و17) . کاهش اثر سن مادر بر روی صفات پس از شیرگیری نیز توسط تعدادی از محققان گزارش شده است (5،11و16) . هدف از این تحقیق مقایسه عملکرد پرواربندی و خصوصیات لاشه بره های لر بختیاری و آمیخته‌های سنجابی × لری بختیاری و تاثیر نوع تولد و سن مادر بر این صفات است .

 

مواد و روشها :

در این بررسی تعداد 48 راس بره نر لری بختیاری و 26 راس بره نر آمیخته سنجابی × لری بختیاری از ایستگاه پرورش اصلاح نژاد جهاد سازندگی استان چهارمحال و بختیاری با متوسط سن 135 روز مورد استفاده قرار گرفت . بره ها در سن  روز از شیر گرفته شدند و پس از شیرگیری به مدت 15 روز در مرتع چرا کرده سپس کلیه بره ها جهت عادت کردن به محیط آزمایش و انجام واکسیناسیون لازم و خورانیدن داروی ضدانگل به مدت حدوداً یک ماه وارد دوره مقدماتی شدند . در این دوره بره ها بصورت گروهی ولی مجزا برای بره های لری بختیاری و آمیخته ، با شرائط مشابه به جیره غذائی دوره پروار عادت پیدا کردند . در پایان دوره مقدماتی وزن بره ها قبل از تغذیه بطور انفرادی تعیین گردید و پروار بره ها به مدت 80 روز آغاز شد. در طول آزمایش وزن بره ها هر بیست روز یکبار بصورت انفرادی قبل از غذا دادن صبح تعیین گردید . جیره غذائی دوره پروار به صورت مخلوط با ترکیب 45 در صد یونجه خشک، 30 درصد جو ، 18 درصد تفاله چغندر قند ، 5 درصد کنجاله پنبه دانه ، 1 درصد نمک ، 1 درصد پودر استخوان به طور آزاد در اختیار بره ها قرار گرفت . درصد مواد مغذی جیره دوره پروار شامل 61/92 درصد ماده خشک ، 75/11 درصد پروتئین خام ، 11/1 درصد چربی و 15/20 درصد فیبر خام بر اساس صد در صد ماده خشک بود . در پایان دوره پرواربندی ، پس از یک پرهیز غذائی 18 ساعته ، به ترتیب 20 و 15 راس بره لری بختیاری و آمیخته کشتار شد . بعد از کشتار و پوست کنی تمام اعضاء بطنی و صدری برداشت شد . لاشه گرم بلافاصله بعد از پوست کنی و برداشت قسمتهای اضافی وزن شد  در درجه حرارت  درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت نگهداری گردید . لاشه های سرد پس از توزین به روش برش ایرانی تجزیه لاشه شدند (9) . بدین ترتیب که نیم لاشه های سرد به شش قسمت بریده که قطعات شامل ران ، دست ، پشت ، پیش سینه و قلوه گاه ، گردن و دنبه است . گوشت ، چربی سطحی و استخوان تمامی قسمتها ازیکدیگر جدا ، به جز قسمت پیش سینه و قلوه‌گاه که در آنها تنها استخوان از گوشت و چربی جدا شد . ریشه دوم درصد هر یک از قطعات لاشه و درصد ترکیب قطعات لاشه پس از تبدیل به آرکسینوس جهت تجزیه و تحلیل استفاده گردید (19) . اطلاعات با توجه به نامساوی بودن تعداد مشاهدات در زیرگروهها با استفاده از روش حداقل مربعات و برنامه کامپیوتری هاروی (1990) آنالیز شد . مدل مورد استفاده برای اطلاعات پرواربندی شامل اثرات ، نوع تولد ، سن مادر ، اثرات متقابل دو طرفه آنها و متغیر پیوسته سن در شروع پروار بود . برای خصوصیات لاشه اثرات ثابت نژاد ، نوع تولد ، سن مادر ،‌نژاد × سن مادر و نژاد × نوع تولد در مدل مورد استفاده قرار گرفت .

 


دانلود با لینک مستقیم


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد