ازگذشته های دور،انگور موارد استفاده بیشماری داشته است.امروزه در سراسر دنیا ،به موارد تغذیه ای شامل مصرف انگوربصورت خام وخشک شده، تولید شراب توجه خاصی می شود. پس از روغن کشی هسته انگور،عصاره پوست و هسته آن در کاربردهای داروسازی با فواید بهداشتی اعلام شده برحسب محتویات پلی فنولیکی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. دراین پژوهش عصاره هسته انگور بعنوان یک ترکیب سلامت بخش بوسیله هفت سیستم حلال استخراج گردید. بازده استخراج، ظرفیت آنتی اکسیدانی و احیاء کنندگی، توانایی به دام انداختن رادیکالهای آزاد بادو تکرار آنالیز شد. بررسی راندمان عصاره گیری نشان داد که تیمار1، استیک اسید:آب با نسبت حجمی 40:60وتیمار3 برش نفتیAW406 به ترتیب بالاترین وپایین ترین راندمان استخراج راباتوجه به تفاوت قابل ملاحظه ای درپارامتر قطبیت داشتند ،امادرسایر تیمارهاباوجود یکسان بودن پارامتر قطبیت، نسبت بیشتر حلال متانول، سبب بیشتر شدن راندمان عصاره گیری شد که این کاملا باپژوهشها ومطالعات انجام شده مطابقت دارد . در بررسی قدرت احیا کنندگی نتایج حاکی از آن بود که عصاره های هسته انگور بطور قابل ملاحظه ای قویتر از BHT و آلفاتوکوفورول می باشد. نتایج حاصل از فعالیت بدام انداختن رادیکالهای آزاد مشابه نتایج حاصل از قدرت احیا کنندگی بود که دلایلی همچون واریته،حلالیت،تعدادوقطبیت حلال درسیستم حلالهاوقدرت چلاته کنندگی فلزات تفاوت قابل ملاحظه ای بین تیمارهای مختلف عصاره سبب نمود .
واژه های کلیدی:عصاره هسته انگور،خواص آنتی اکسیدانی،سیستم های حلال،توانایی به دام انداختن رادیکالهای آزاد،قدرت احیاءکنندگی،استخراج پلی فنول.
شامل بخشهای:
1-2-3- هسته انگور و روغن حاصل از آن 7
1-3-1- آنتی اکسیدانها: اکسیر حیات یا افیون رسانه ها 8
1-3-4- آنتی اکسیدانهای سنتزی 11
1-1-3-4- بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول (BHA) 11
1-3-5- بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن (BHT) 12
1-3-6- ترت بوتیل هیدروکینون (TBHQ) 13
1-3-7- گالات ها و اسید گالیک 14
1-1-3-7- اثرات سوء گالات ها 15
1-3-8- آنتی اکسیدانهای طبیعی (شکل 3-1) 15
1-1-3-8- آنتی اکسیدانهای گیاهی 15
1-3-9- آنتی اکسیدان با منبع میکروبی 20
1-3-10- سایر آنتی اکسیدانهای طبیعی 20
1-4- ارزیابی توانایی آنتی اکسیدان ها 21
1-1-4- نگهداری در شرایط انبار 21
1-5- ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی 22
1-1-5- بررسی خاصیت آنتی رادیکالی بوسیله روش DPPH 22
1-1-1-5 شناسایی رادیکالهای آزاد 23
2-1-5- بررسی خاصیت آنتی رادیکالی بوسیله روشABTS 24
1-6- ارزیابی قدرت احیاء کنندگی 25
1-8- کاربرد آنتی اکسیدانهای مختلف 26
1-1-8- خواص پرواکسیدانی ویتامین C 26
2-1-8- نقش آنتی اکسیدانی ویتامین C 28
4-1-8- ویتامین C و بیماریهای رگهای خونی 28
5-1-8- ویتامین C و کاتاراکت 29
6-1-8- ویتامین C و سایر بیماریها 29
7-1-8- منابع غذایی در ویتامین C 29
1-9- ویتامین E (توکوفرولها) 29
1-1-9- آیا ویتامین E برای انسان ضروری است؟ 30
2-1-9- نقش آنتی اکسیدانی ویتامین E 31
3-1-9- ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان مهم 31
1-11- فعالیت ضد ویروسی فلاونوئیدها 33
1-12- برخی از بیماریهای ناشی از رادیکال های آزاد 33
1-12-1- بیماریهای قلبی عروقی 33
2-1-مروری بر پژوهش های پیشین 37
3-4- تهیه و آماده سازی ماده اولیه 46
3-5-1- انتخاب سیستم حلال به روش اشنایدر 48
3-6- استخراج عصاره با سیستم حلالها از هسته انگور 51
3-7- اندازه گیری قدرت احیاء کنندگی آهن 52
3-8- به دام انداختن رادیکالهای آزاد با استفاده از روش DPPH 52
4-2- قدرت احیاء کنندگی آهن عصاره های هسته انگور 56
4-3- بررسی فعالیت به دام انداختن رادیکال های آزاد DPPH 58
شامل 66 صفحه فایل word قابل ویرایش بهمراه 49 اسلاید powerpoint
دانلود تحقیق مقایسه کارایی چند حلال آلی در استخراج پلی فنولهااز عصاره هسته انگور