تلاش برای درس خواندن و افزایش معلومات تنها 50 درصد موفقیت در کنکور است. 50 درصد باقی مانده آن براساس مهارت تست زدن مشخص می شود. ممکن است داوطلب تلاش زیادی کرده و تمام کتاب ها را نیز با دقت تمام خوانده است. اما در نهایت موفقیت زیادی را کسب نمی کند. علت آن ناتوانی در انتخاب گزینه صحیح و پاسخ به تست های کنکور است. در زیر به برخی از مهمترین تکنیک های تست زنی می پردازیم.
- پاسخ درست همان جواب اول است
زمانی که با تست های مبرهن و واضح مواجه می شوید که کاملا برای شما بدیهی هستند، همان جوابی که اولین بار در ذهن شما روشن می شود، پاسخ صحیح است. در صورتی که بخواهید روی اینگونه سوالات تمرکز کنید، پاسخ غلط را انتخاب می کنید.
- شک و تردید بین دو گزینه
همیشه شک و تردید در پاسخ به تست های کنکور وجود دارد و این یک امر طبیعی است که نباید در مورد آن نگران بود. اما در این مواقع نباید به هیچ عنوان سوال را رها کنید. باید روی آن تمرکز کنید. گاهی با روش 11 ثانیه اول هم نمی توانید به این سوالات پاسخ دهید. در صورتی که تمام سوالات برای شما سخت باشند و برای پاسخ دادن به آنها شک و تردید دارید، در نهایت پاسخ نداده و نمره 0 درصد دریافت می کنید. حالت دیگر این است که به تک تک این سوالات با شک و تردید پاسخ دهید. در این صورت مطمئنا 10 سوال را درست و 10 سوال اشتباه خواهند بود. در نهایت نمره براساس یک امتیاز منفی برای سه پاسخ اشتباه، 33 درصد خواهد بود. بنابراین به هیچ عنوان عقلانی نیست که سوالاتی که در آنها شک دارید را به حال خود رها کنید.
- عدم تطابق گزینه با سوال
گزینه های که از نظر قواعد دستوری با سوال مطابقت ندارند، به احتمال 31 % اشتباه هستند. برای مثال زمانی که یکی از تست های کنکور به صورت جای خالی مطرح می شود و گزینه های مطرح شده از نظر دستوری با آن مطابقت ندارد، اشتباه است. می توانید با خیال راحت این گزینه را حذف کرده و در مورد 3 گزینه دیگر فکر کنید. زیرا به لحاظ گرامری، آن گزینه نمی تواند در جالی قرار بگیرد.
- وجود گزینه های متضاد در تست کنکور
همیشه در مورد سوالاتی که نسبت به آن شک و تردید دارید، به دنبال گزینه های متضاد باشید. در این صورت باید روی یکی از این دو گزینه متمرکز شوید و دو گزینه دیگر را حذف کنید. با این کار در زمان شما صرفه جویی می شود.
- وجود گزینه های مشابه در تست
زمانی که در یک تست متوجه دو گزینه شبیه بهم شدید که به صورت های مختلف عنوان شده اند، باید هر دو گزینه را حذف کرده و بر روی دو گزینه بعدی متمرکز شوید.
- توجه به منفی یا مثبت بودن فعل ها
زمانی که سوالات تست کنکور را می خوانید به دقت به منفی یا مثبت بودن فعل توجه داشته باشید. ممکن است با یک اشتباه و خطای چشمی، گزینه اشتباه را انتخاب کنید. این یکی از روش های سنجش میزان دقت داوطلبین است که از سوی طراحان تست های کنکور استفاده می شود.
- تست های جستجو کردنی
گاهی برخی از تست ها نیاز به بررسی بیشتری دارند. در این صورت باید هر 4 گزینه به دقت بررسی شوند. در این نوع تستها سعی کنید از دو گزینه اخر شروع کنید. زیرا عموما پاسخ صحیح در میان این دو گزینه است. پس از اینکه از اشتباه بودن 3 گزینه آخر اطمینان پیدا کردید، می توانید بر روی گزینه الف تمرکز کنید. در عین حال، گزینه هایی که پاسخ طولانی دارند را حذف نکنید. بلکه گزینه ای که ظاهر آن همیشه مشکلتر است، می تواند پاسخ صحیح باشد.
- عدم نیاز به دانستن همه گزینه ها
ضرورتی ندارد که به همه گزینه های تست تسلط داشته باشید. بلکه با دانستن تنها یک یا دو قسمت آن می توانید به راحتی گزینه صحیح را انتخاب کنید.
- عدم نیاز به حل طولانی
تست های مربوط به دروس ریاضی، شیمی و یا فیزیک به صورت مساله مطرح می شوند که برای آنها راه حل های طولانی در نظر گرفته نمی شود. بلکه در آنها یک یا دو نکته خاص نهفته شده که دقت شما را می طلبد. بهتر است به جای تلف کردن وقت خود، تمرکز خود را بر روی نکات نهفته معطوف کنید.
- رها نکردن تست های سخت
زمانی که یک تست برای شما سخت است، آن را رها نکنید. زیرا با رها کردن آن و بازگشت مجدد، باید زمان اولیه را بر روی تست متمرکز کرده تا بتوانید گزینه صحیح را انتخاب کنید. زمانی که به تست سخت برخورد کردید، سعی کنید در همان زمان به آن پاسخ دهید. در این شرایط می توانید چند لحظه متوقف شده و با خوردن بیسکویت یا آب خنک، استراحت کرده و پس از چند لحظه دوباره به کار خود ادامه دهید. حالت دیگر اینکه، تست های سخت را در همان لحظه اول علامت گذار کرده و به سراغ سوالات آسان بروید. در پایان مجدد بر روی تست ها سخت متمرکز شوید.
تست زنی کنکور