لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 13
مقدمه
هر فردی در این جهان خواستار سعادت و آسایش خویشتن است و در صحنه زندگی برای به دست آوردن مطلوب خود شب و روز میکوشد. و تلاش میکند تا در این میدان نبرد که بی شباهت به میدان جنگ نیست تلاش پیگیر خود را ادامه دهد و حتی تا پای جان هم پیش میرود بدین امید که روزی همای سعادت بر سرش بال و پر بگشاید و در سایه آن دوران کوتاه عمر را دور از تشویش و ناراحتی سپری سازد. اما متأسفانه بیشتر افراد با همه امکاناتی که ظاهراً برای یک زندگی رضایت بخش دارند معالاسف عوامل مرموزی پیوسته نهانشان را دستخوش اضطراب و ناامنی قرار داده و سعادت واقعی را برای آنها غیر ممکن میسازد. و سرانجام نیز در میان طوفان هیجان رنج با یک روح شکست خورده و افسرده به دره نیستی سرنگون میشوند.
این ناکامی و نابسامانی به خاطر عقل و خرد که راهنمای بشر در تاریکیها است استفاده نمیکند. انسان که پرارزشترین کالای بازار هستی است پدیدهای است که از دو قوم متمایز مکانیکی و روانی تشکیل یافته و علاوه بر این که جنبههای مادی و اوصاف مشترکی با سایر حیوانات دارد نیازمندیهای فراوانی نیز دارد که ارضاء آن خواستهها با کمال نهایی و بیمنطق است.
در وجود انسان هر یک از این دو جناح نیرومندتر از دیگری باشد ضعف و شکست طرف مقابل مسلم و قطعی خواهد بود و در دنیای امروز پیشرفت علم و صنعت به کلی قیافه زندگی بشر را تغییر داده و تکامل صنعتی و تحول عصبی که در همه شئونات حیاتی پیدا شده است تاریکیها را روشن و مشکلات را آسان ساخته است.
تعلیم و تربیت
جستجو در کار تعلیم و تربیت مسئولیت بزرگی است که اگر دیواری کج ساخته شود میتوان خرابش کرد و بدون شک ضرر مالی به دنبال خواهد داشت اما به هر حال قابل جبران است ولی اگر انسان نادرست تربیت شده باشد چه باید کرد؟ اصلاحش به طول میانجامد و در بعضی موارد اصلاح امکانپذیر نیست به عنوان مثال وقتی واکنش غلط یک مادر در برابر کودک (نظیر دروغ گفتن و صادق نبودن با کودک) حس اعتماد او نسبت به مادر را از میان برد ، مشکلات بسیاری برای کودک پیش میآید که تعادل روانی و عاطفی او را بر هم می زند.یک معلم بیانصاف نیز چهره معلم واقعی را در همین موارد دگرگون جلوه میدهد.
سخن از جستجو ، معلم و انسان پیش آمد . مسئلهای که به طور کلی در تعلیم و تربیت مطرح است این است که تنها یک بعد انسان در نظر گرفته نمیشود. نظیر آن چه گاه در پزشکی پیش میآید که فقط به یک عضو و رفع درد آن توجه دارند.
مسئله دوم (اصلاح و تربیت) است که ترجمه Re – Edllccation فرنگی است. معنی دقیق این کلمه این است که فردی دچار انحراف شده ، صفت نامطلوبی پیدا کرده است. و حال با هدایت مربیان باید ابتدا از مسیر انحرافی برگردد سپس راه تربیت صحیح را پیش گیرد. زیرا همواره اثراتی از مسیر انحرافی در ذهن و رفتار فرد باقی میماند و موجب دردهای روانی میشود.
دردهای روانی ممکن است در همه کشورها به علل فراوانی وابسته باشند. که اهم آن عبارتند از : گرفتاریهای اقتصادی نظیر فقر و یا رقابتهای خشن و دشوار تجاری، گرفتاریهای عاطفی و اجتماعی نظیر از هم پاشیدن خانوادهها به علت طلاق یا مرگ والدین یا محروم ماندن بچهها از محبت اولیا ، نبودن شغل در جامعه که جوانان در مراحل بلوغ و نوجوانی رفته رفته بدان توجه پیدا میکنند. و بالاخره فقدان و یا کافی نبودن مؤسساتی که بتواند از پیر و جوان به دقت حمایت کنند و به عدم کفایت کتابهایی که شخصیت آدمی را به خود او شناسنایی نمایند و به مثابه خودآموزی به او کمک کنند.
اگر بخواهیم اختلالات مربوط به عقده حقارت را بررسی کنیم یکی این است که این افراد احساس میکنند که واقعیتی ندارند. بدین شکل که گویی یک « من» ساختگی به جای « من» واقعی که جا را خالی کرده ، نشسته است. در اینجا بیمار به خود شک میکند و خویشتن را ناقص و خوار و بیمقدار میپندارد و حس میکند که نمیتواند با دیگران روبه رو شود زیرا نافذ یک شخصیت است.
نقشه میکشد کارهای بزرگ انجام بدهد و لیکن وقتی که به مراحل اجرا میرسد میبیند که آن شخصیتی که مانع عقده حقارت شده علل مختلفی دارد که چند مورد آن عبارتند از : بیاعتمادی به خویشتن در مسئولیتها ، یعنی نوع صحبت کردن والدین – عدم اعتماد به نفس – ترس به حملات عصبی – اضطراب یا دلهره – زود رنجی – خجالتی بودن – کم رویی – شکست – بیحافظهگی و فراموشکاری . در موارد دیگر از این قبیل :
هر موقع از تعلیم و تربیت صحبت میکنیم چند مسئله مطرح میشود که یکی از آنها قبول مسئولیت است. به طور مداوم مشاهده و تجربه کردهایم که نتایجی که به دست میآید به آسانی حاصل نمیشود. زمان میگیرد و کار میبرد. مطالعات نشان میدهد که مشوق احساس و قبول مسئولیت چه در خانواده و چه در مدرسه و چه در اجتماع گاه عمداً و گاه به طور غیر عمد کشیده میشود و از بین میرود .
خانوادهها با وجود رفاه نسبی :
تعلیم و تربیت