بسم الله الرحمن الرحیم
فرمت فایل : ورد با قابلیت ویرایش –تعداد صفحات : 28 صفحه -
سیب
سیب در دنیا
مناطق عمده تولید سیب در جهان بین عرضهای شمالی و جنوبی 30 تا 60 درجه قرار گرفته. بعنوان مثال به ترتیب در کشورهای اروپای غربی، آمریکا، اروپای شرقی،کانادا،ژاپن، استرالیا و آرژانتین کشت و تولید می شود. در سال 2001 در بین کشورهای جهان ده کشور هر کدام بیش از یک میلیون تن سیب تولید کرده اند که در بین آنها چین در رتبه اول قرار دارد. بر اساس همین گزارش جمهوری اسلامی ایران بعنوان دهمین تولید کننده محصولات باغی شناخته و مدعی است حدود 4درصد از تولید سیب جهان در ایران تولید می شود و مکان ششم را در دنیا به خود اختصاص داده است.
قرنهاست سیب در کشورایران کشت می شود.مهمترین مناطق تولید سیب در ایران آذربایجان شرقی، غربی وسپس استان خراسان وتهران می باشد.سیب وحشی ایران ازگونه پومیلا (Pumila ) است.
سیب و اصلاح نباتات
تحقیقات در زمینه دستیابی به عملکرد بالا و کیفیت مطلوب منجر به کشت تعداد کمی از واریته ها در نقاطی از دنیا که دارای شرایط اقلیمی مشابه هستند شده است.
مطلوبترین واریته های کشت شده، واریته های گلدن دلیشس، سیب قرمز (که هر دو از آمریکا منشاء گرفته اند)، واریته های موستاو ( که از ژاپن منشاء گرفته) و جرمنی اسمیت ( که از استرالیا منشاء گرفته ) در انگلستان می باشد.
به منظور انطباق با نظام های پیشرفته کشت ضرورت دارد. متخصصین نسبت به اصلاح ارقام سیب اقدام نمایند. برای این منظور باید اساس ژنتیکی تنوع سیب شناسی و مقدار وراثت پذیری صفات میوه آن تعیین شود. همچنین باید از اهداف ویژه در برنامه های اصلاحی و عملیات زراعی در ارتباط با تولید سیب آگاهی داشت.
انگور
انگور و آفرینش
انگور، شراب، باده و مستی حتی زمانی که تنها با نامشان نردِ عشق میباختم برایم عظمتی داشتند. خلقتِ انگور به گمانم همعنان با خلقتِ آدمی باشد. انگور، حامل رازهاست و حاملهی شراب. انگورِ سفینهی مستی است؛ مستی و راستی. شاید حکمتی باشد در اینکه گاهی اوقات گرانبهاترین چیزها را در جایی میشود یافت که گمانِ آن نمیرود: در خراباتِ مغانِ نورِ خدا میبینم! انگور چنان که نمادِ مستی است، رمزِ خرابات و خرابی را نیز در خود دارد. وه که وقتی به یادِ تاکستان میافتم، تصورِ اجتماع و ازدحامِ آن همه مستی، آن همه می، هوشم از سر میرباید! در این سالها، همین سه چهار سال گذشته، با خودم اندیشیده بودم که اگر من این نبودم که اکنون هستم، اگر روز و روزگارم به قلم و اندیشه پیوند نخورده بود، اگر جاذبهی شعر و دغدغههای فیلسوفانه جانم را چون کشتی بیلنگر به این سوی و آن سو نمیبرد، حتماً میخانه باز میکردم! بادهفروش میشدم. ذوقِ عجیبی دارد دیدن مستی و آسودگیِ آدمیان. چندان خیال و نازکاندیشی در باده موج میزند که ناگهانِ عنانم از دست میرباید. تنها دریغی که دارم این است که هر بار باید این باده را تأویل کنم! آری همین بادهی انگوری را باید تأویل کنم، بس که ناشستهرویانش به دهان بردند. آخر بوسه زدن به جامِ می، همنفس شدن و همراز شدن با باده کارِ هر کسی نیست. حافظ بود که میگفت:
ما سر خوشان مستِ دل از دست دادهایم
همراز عشق و همنفسِ جام بادهایم
این جذبهی هوشربا چگونه تسخیرش کرده بود که میگفت:
مهل که روزِ وفاتم به خاک بسپارند
مرا به میکده بر، در خمِ شراب انداز!
تاریخچه
زادگاه انگور ایران است؛ اما امروز در اکثر نقاط دنیا کاشته شده و به انواع گوناگون درآمده است. قسمتهای مورد استفاده آن میوه، برگ و شیره گیاهی است.
انگور بیش از سایر میوهها ویتامین و بیش از تمام خوراکیها ارزش غذایی دارد. قند آن به طور مستقیم و آسان وارد خون میشود و در عضلات و کبد ذخیره میگردد.
این میوه هنگامی که خشک میشود نهتنها هیچ یک از خواص خود را از دست نمیدهد، بلکه ارزش غذایی آن افزایش مییابد؛ به طوری که یک دانه کشمش خیلی بیشتر از یک حبه انگور قوت دارد. علت آن است که دیاستازهای موجود در روی پوست آن به تدریج سلولز پوست را تبدیل به قند میکنند. آب انگور چنانچه از دانههای تازه، سالم و تخمیرنشده گرفته شود از نظر ترکیبات غذایی شباهت زیادی به شیر مادر دارد و میتوان آن را غذای کودکان شیرخوار قرار داد.
انگور محرک اعمال کبدی است و چنانچه آب این میوه را همراه با شیر خشک به نوزادان بدهید، از عوارض شیر خشک روی کبد آنها جلوگیری میشود.
تحقیق در مورد پیدایش و کشت اولیه سیب و انگور و مناطق کشت عمده آنها در جهان و فواید بی شمار آنها برای سلامتی انسانها