نوع فایل: word
قابل ویرایش 84 صفحه
مقدمه:
در بررسی مؤسسات و سازمان های مختلف، خصوصاً تولیدی و صنعتی، ملاحظه می شود که اکثر سرمایه های آن ها را مواد لازم و کالاهای مصرفی تشکیل میدهد و قسمت عمده سرمایه آن ها مصرف تهیه اجناس و وسایل مذکور می گردد.
اگر موجودی های جنسی یک مؤسسه بیش تر از اندازه مورد احتیاج باشد. قسمتی از سرمایه آن مؤسسه به حال رکورد در می آید و اگر این موجودی کمتر از حد لزوم باشد در برنامه عملیاتی و خدماتی آنها وقفه حاصل می شود. در راستای جلوگیری از رکورد سرمایه و یا ایجاد وقفه در اجرای وظایف سازمان و یا مؤسسه لازم است روشی صحیح، اساسی و مقرون به صرفه در انجام خرید نگهداری و مصرف کالا به مورد اجرا گذارده شود. در سازمان های موفق و پیشرفته، وظایف مربوط به انبارداری و کنترل مواد در درجه اول اهمیت قرار دارد. با توجه به نکات مذکور تهیه تدارکات کالا و ارائه خدمات موردنیاز یا کیفیت مناسب و رعایت صرفه جویی و همچنین حفظ و حراست اموال و کالا و در دسترس قرار دادن سریع آن ها از وظایف عمده کارپردازی و انبار می باشد.
استفاده از برنامه های علمی و کاربرد آن در تهیه و تدارک کالا و مخصوصاً انبارداری نتایج زیر را در بر دارد:
-مواد و کالا با حداقل قیمت تهیه و تدارک می شود.
-از رکود سرمایه و کالا جلوگیری می شود.
-از توقف و کندی کار جلوگیری می شود.
-بررسی و کنترل موجودی ها، میزان مصرف، تعیین نقطه سفارش و همچنین میزان سفارش به سهولت امکان پذیر می باشد.
-عملیات حسابرسی و حسابداری به آسانی انجام می شود.
-میزان ضایعات انبار تقلیل می یابد.
-حفظ و حراست و جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی امکان پذیر می باشد.
-اطلاعات و آمار لازم در اسرع وقت در اختیار مدیریت قرار داده می شود.
-با توجه به نکات مذکور، تهیه و تدارک کالا و ارائه خدمات موردنیاز با کیفیت مناسب و رعایت صرفه جویی و همچنین حفظ و حراست اموال و کالا در دسترس قرار دادن سریع آنها از وظایف عمده کارپردازی و انبار می باشد.
فهرست مطالب:
مقدمه
فصل اول- اصول انبارداری
کلیات
تعریف انبار و مخزن
وظایف انباردار
انواع موجودی های انبار
سازمان انبار
نقش انبار در اقتصاد کشور
نقش انبار در تجارت
نقش انبار در صنعت
هدف از استقرار یک سیستم انبارداری
سیستم انبارداری و مزایای آن
خط مشی های انبارداری
فصل دوم- مراحل اجرایی خرید
قسمت اول: خریدهای داخلی
درخواست خرید
سفارش خرید کالا به فروشنده
دفتر راهنمایی سفارش ها
قسمت دوم: خریدهای خارجی
کلیات
قیمت براساس سیف (CIF)
قیمت براساس (C8F)
قیمت براساس (FOB)
قیمت براساس (FAS)
فصل سوم – منابع ورود کالا به انبار
از طریق خیدهای داخلی
از طریق خریدهای خارجی
کالای انتقالی از سایر انبارها و اجناس برگشتی
کالاها و لوازمی که در کارگاه های یک مؤسسه ساخته می شود
ورود کالاهای خریداری شده به انبار
تحویل کالا به انبار
تحویل کالا به انبار به صورت تحویل دائم
تحویل کالا به انبار به صورت تحویل موقت
نحوه و موارد استفاده از فرم قبض انبار
درخواست کالا و مواد از انبار
تحویل و خروج کالا از انبار
رسید انبار مستقیم
دریافت ابزارآلات از انبار
فصل چهارم- کدگذاری کالا و لوازم
قسمت اول: کلیات کدگذاری
کلیات کدگذاری
روش الفبایی
روش شماره گذاری ساده
روش الفبا و شماره (حروف و عدد)
روش نیمونیک
کدگذاری براساس طبقه بندی کالا
طبقه بندی و کدگذاری استاندارد بین المللی
روش طبقه بندی و کدگذاری اختصاصی
روش شماره گذاری دسیمال یا دهدهی
قسمت دوم: چیدن جنسی در انبار
چیدن جنسی در انبار
سیستم کاردکسی
کارت روی قفسه (Bin Card)
گزارش موجودی انبار
اصول ایمنی و حفاظت
فصل پنجم- کنترل موجودی های انبار
قسمت اول: موجودی برداری «عینی» اجناس
وظایف انبار در ارتباط با سفارش و موجودی ها
نقطه سفارش
روش حداکثر- حداقل
میزان حداقل موجودی و ذخیره احتیاطی
میزان حداکثر موجودی
متوسط موجودی
شرح مراحل انجام سفارش از طریق انبار
تعیین بهای موجودی های انبار
روش بهای تمام شده واقعی
الف) روش میانگین متحرک قیمت ها
ب) روش میانگین وزنی
ج) روش اولین صادره از اولین وارده (FiFo)
د) روش اولین صادره از آخرین وارده (LiFo)
روش بهای تمام شده با قیمت بازار هر کدام که کمتر است
روش بهای «معادل بازار»
روش قیمت فروش
قسمت دوم:هزینه های انبارداری
هزینه سفارش
هزینه نگهداری کالا در انبار
قسمت سوم: حسابداری انبار و تدارکات
عملیات حسابداری خرید
فصل ششم- قانون محاسبات عمومی
اموال دولتی
پروژه حسابداری با عنوان حساب مالی انبار داری. doc