فرمت فایل :power point (قابل ویرایش) تعداد صفحات :۱۸ صفحه
بخشی از اسلایدها:
تعریف شیر: محصول ترشح پستانی بدون آنکه چیزی به آن افزوده و یا از آن گرفته باشند و فاقد آغوز باشد.
هر گونه دخل و تصرفی در شیر تقلب محسوب می شود.
تشخیص:
1- تعیین وزن مخصوص شیر
ا لف- بوسیله ترمولاکتوز دانی متر
ب- پیکنومتر
2- تعیین نقطه انجماد
الف- کریوسکوپ اتوماتیک یا دستی
ب- اکومیلک E-co-milk
به منظور پنهان کردن آب اضافی و تنظیم دانسیته و نقطه انجماد صورت میگیرد
تشخیص:
- چشائی و ایجاد طعم شور
- روش کیفی سریع: 5 میلی لیتر نیترات نقره، 34/1 گرم در لیتر، چند قطره کرمات پتاسیم 5% با یک میلی لیتر نمونه شیر مشکوک. پدیدار شدن رنگ زرد دلیل وجود نمک – در صورت ظهور رنگ قهوه ای آجری شیر فاقد نمک اضافی است
روش کمی: 10 کرم شیر + 10 میلی لیتر آب مقطر + 1 میلی لیتر کرمات پتاسیم
مخلوط فوق با نیترات نقره 1/0 نرمال تا پیدایش رنگ قرمز آجری تیتر شود
گرفتن چربی:
وزن مخصوص شیری که بطور کامل چربی آن گرفته شده باشد 033/1 تا 035/1 است.
الف: تعیین وزن مخصوص
ب: تعیین میزان چربی و مقایسه آن با میزان چربی دامداری یا مرکز جمع آوری شیر
روش اندازه گیری چربی: روش ژربر، میلکوتستر، میلکواسکن، اکومیلک
روش تشخیص پرمیت در شیر خام
در صورتیکه از پرمیت به عنوان تقلب استفاده شود ترکیب شیر به صورت زیر حاصل میشود
کاهش دانسیته
کاهش درصد پروتئین تام
افزایش لاکتوز
افزایش املاح شیر
تشخیص: روش تشخیص با توجه به نسبت ترکیبات اصلی یا نسبت ویت (نسبت لاکتوز، پروتئین، املاح) است
پاورپوینت درباره روش های تشخیص تقلبات شیر