لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 18
سپاس ایزد یکتا را که ما را در ایران و در ما عشق به ایران آفرید
(( وقل رب زدنی علما" ))
پروردگارا بر علمم بیفزا سوره طه آیه 114
تاریخچه
از بررسی های ایرانیان پیش از تاریخ مدون و نیز در دوران های قدیم چوب یا به طور کلی (درخت) بدلیل عمر طولانی مورد استفاده استفاده غارنشین می شد و انسانهای غار نشین از چوب برای حفاظت محل سکونت و در کشاورزی استفاده می کردند . چوب به علت مصارف مختلفی که دارد در اغلب صنایع ها مورد استفاده قرار می گیرد مانند ساختمان ها- کاغذ سازی- مجسمه سازی- قالب سازی- ریخته گری- لوزام خانگی و... نقش فعال دارد.
مقدمه
نوشته های حاضر مجموعه ای از شناخت چوب در کاربرد صنعت ساختمان می باشد که در مورد ساختار چوب و موارد استفاده آن در صنعت ساختمان که امروزه بخشی از نیازهای داخلی یک ساختمان را تامین می کند و با وجود این اطلاعات بیشتری نیز در این زمینه وجود دارد که جای بسیار بحث دارد و علاقه به گسترش و تغییر این اطلاعات دلیل این تحقیق می باشد، در محتوای این تحقیق ،تلاش در راستای جمع بندی کاربرد چوب در صنعت ساختمان می باشد.
گردآورندگان : سید مهرداد موسوی لب رودی – سبزمراد موسوی
صنعت چوب در ساختمان
بیشترین استفاده چوب در صنعت ساختمان قبلا" که نقش عمده ای در زمانهای قدیم داشته ولی امروزه بدلیل مقاوم سازی در ساختمانها بیشتر در قسمتهای فرغی ساختمان استفاده می شود: مانند در و پنجره – کمد- قالب بندی بتن - حصار- کتابخانه- تخته زیر پا- داربست- مبل و صندلی و...
گرچه چوب از دیر زمان بیش از هر مصالح مهندسی دیگری در خدمت بشر بوده است ، با این وجود به هیچ وجه در حال منسوخ شدن نیست .درک بهتر خواص چوب و همچنین پیشرفت و تکمیل ابزارهای کار و چسب ها باعث شده که مصرف چوب به شکل قابل ملاحظه ای گسترش یابد. بر خلاف مصالح دیگر ،چوب یک منبع تامین مصالح قابل تجدید می باشد . با روش برداشت مقدار محصول قابل بازیابی ،حجم چوبی که هر ساله از جنگلها بدست می آید با میزان رشد سالیانه درختان برابر نگهداشته می شود .
ساختمان چوب
چوب جسمی است بیولوژیکی که تشکیل شده از آب و سلولز و مقدار کمی خاکستر کانی های مختلف و سلولز آن حدود60 درصد وزن که تشکیل دهنده ساختمان اصلی چوب است و سایر مواد حدود 40 درصد میباشد. آب در چوب بر حسب نوع درخت می باشد مثلا درخت توسکا 51 درصد و تبریزی حدود 61 درصد و بیشترین تولید چوب در کشور ما در شمال می باشد و آب درخت در قسمت های جوان درخت مانند ساقه ها بیشتر و در قسمت های پیر آن مانند تنه و غیره کمتر می باشد .
میزان رشد یک درخت عبارت ا زتعداد حلقه های رشد سالانه موجود در هر متر از امتداد عمود بر حلقه ها در مقطع افقی درخت می باشد . این کمیت حتی در میان درختان هم نوع نیز بسیار متغیر می باشد قسمت درونی درخت را که از لحاظ فیزیولوژیکی منفعل می باشد ،قلب چوب یا چوب درونی می گویند . معمولاٌ رنگ این قسمت از رنگ چوب بیرونی تیره تر می باشد. در درختهای زنده قلب چوب بیشتر از چوب بیرونی در معرض پوسیدگی قرار دارد ، اما در الوارهای بریده شده حساسیت و آسیب پذیری قلب چوب کمتر از چوب نرم بیرونی می باشد . در حالت خشک شده بین مقاومت و تراکم چوب بیرونی تفاوت چندانی وجود ندارد.
خواص مکانیکی چوب :
چون جوب مصالحی از توتروپ است، خواص مکانیکی آن تا حدود زیادی به جهت در نظر گرفته شده بستگی دارد .درصد رطوبت نیز دارای اهمیت قابل ملاحظه ای می باشد. و خواص آن توسط طبیعت تعیین می گردد . خاک وآب و هوا ( رطویت و دما ) وفضای رویش درختان بیشترین تاثیررا بر رشد آنها به جا میگذارد . بنابراین یک قطعه چوب سالم از هر نوع که باشد خواص مکانیکی متغیری را دارا خواهد بود . از جمله این خواص مکانیکی میتوان مقاومت و سختی را نام برد . عوامل آزمایشگاهی هم تاثیر مهمی بر ارزیابی خواص مکانیکی چوب دارد که از جمله آنها میتوان اندازه و شکل نمونه ’ روش آزمایش ’ درجه حرارت و مقدار رطوبت چوب را نام برد .
کاربرد چوب در صنعت ساختمان2 docx