لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"
فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:30
برای معرفی یزد همیشه کلام را با عطش کویر می آمیزند و از دریچه رویایی سراب به سراغ داغهای تشنگیش می روند و اینکه سرزمینی است خشک و همدرد و هم ناله با بیابان و طوفان و پریشانی که شوره زارش زلال چشمه های خروشان را می طلبند و موج ریگهای روانش طراوت دل انگیز دریا را و اینکه آب و هوایی بیابانی و گرم و خشک دارد و متوسط باران سالیانه اش کمتر از 50 میلیمتر است و ارتفاعش یکی شیر کوه سر بلند ، بگذریم که به دلیل همین موقعیت زیست – محیطی در طول تاریخ از جنگها و بحرانها و یورشها مصون مانده و لطمه ای ندیده است .
در آن شهری که جویهایش به جای آب روان ، ریگ روان است ، مردم بزرگوار و پر تلاشی بودند که توانستند از سده های دور ، این شهر را به عنوان یکی از مراکز بزرگ تمدن ایران نگه دارند که نظیرش در هیچ جای دنیا نیست . تمدنی که نشانه های عالی اخلاقی و معماری باستان شناسی رادر هم آمیخته و جزء فرهنگ جدایی ناپذیر مردم ساخته است و امروز این سرزمین گنجینه هنر است و هر ویرانه اش دفتری است پر از زیبایی که در برابر چشم شیفتگان هنر گشاده است .
آورده اند که ضحاک و یا اسکندر یزد را پایه گذاری نمودند یا ابر کوه را به ابراهیم پیامبر ( ع ) و میبد را به سلیمان نبی ( ع ) نسبت داده اند اینها همه و همه نشانه قدمت و کهنسال بودن این سرزمین است سرزمینی که نامش ریشه مقدس دینی دارد و واژه یزد ریشه در یشت یا یزت و یشن داشته با مفاهیمی چون ستایش و نیایش و پرستش و ایزد و یزدان همراه و مترادف است ، به علاوه در پاره ای از متون قدیمی به یزد دارالعباده هم گفته اند . اوج شکوفایی و عظمت فرهنگی یزد به زمان آل مظفر مربوط می شود که در آن زمان در هیچ جای ایران به اندازه یزد دارالتعلیم به وجود نیامد به گونه ای که یزد به دارالعلم ملقب گردید .
مقاله استان یزد در یک نگاه