دانلود گزارش تخصصی دبیران رشته برق
افزایش میزان تمرکز و دقت هنرجویان رشته برق
فرمت فایل word و قابل ویرایش
تعداد صفحات 31
قیمت 2000 تومان
قسمتی از مجموعه
چکیده
دقت به معنی توجه غیرارادی از طریق حواس پنجگانه است. افرادی که دقت بالایی دارند معمولا حافظه بهتری هم دارند . دقت یک مهارت است و می توان مانند هر مهارت دیگری آن را تقویت کرد.تمرکز یعنی حفظ و نگهداری لذا بدون داشتن دقت و تمرکز حواس، یادگیری صورت نمی گیرد. تمرکز نسبی است یعنی تقریبا همه افراد تا حدودی از آن بهره مند هستند.وکسی نمی تواند ادعا کند کاملا بی دقت است ویا همیشه تمرکز حواس دارد.فراموش نکنیم که تمرکز کارایی حافظه را افزایش می دهد.
تمرکز باعث می شود بر افکار مزاحم مسلط شویم تمرکز حواس باعث تقویت اراده هم می شود ، تمرکز و اراده رابطه ای مستقیم با یکدیگر دارند . افراد دقیق اراده خوبی هم دارند .
مشکل عدم تمرکز و دقت امروزه در دانش آموزان به وفور یاد می شود .و عوامل زیادی در آن دخیل هستند.
اینجانب ............................... ، هنر آموز رشته برق در سال تحصیلی 94-95 ، در کلاسی تدریس داشتم که هنرجویانم با مشکل عدم تمرکز و دقت در یادگیری و انجام کارهای عملی مواجه بودند . بنابراین تصمیم گرفتم تا علت های این مشکل را پیدا کرده و با رائه راه حل ها یی تمرکز و دقت انها را بالا ببرم .
مقدمه
تمرکز در لغت یعنی تراکم ، فشردگی مجموعه، چکیده، تمرکز در اصطلاح یعنی حفظ و نگهداری توجه و تمرکز حواس، روی موضوعی معین، بدون تمرکز حواس، یادگیری مثمر ثمر نخواهد بود. بنابر این همه افراد توانایی تمرکز دارند و تمرکز نسبی است یعنی کسی نمی تواند ادعا کند کاملا حواس پرت است ویا همیشه تمرکز حواس دارد.تمرکز گاهی ساده است و گاهی مشکل. تمرکز در موضوع هایی که نیاز به تفکرو تجزیه و تحلیل دارند مشکل و تمرکز در موضوع هایی که جنبه ی تفریحی و سرگرمی دارند، بسیار آسان است.
یعنی عوامل حواس پرتی را به حد اقل رساندن تمرکز هر شخص به نسبت کاهش عوامل حواس پرتی او افزایش می یابد و بنا به تغییرات موقعیت ذهنی و محیطی او تغییر می کند. بیشتر افراد گمان می کنند که تمرکز یک امر ذاتی و تغییر آن ناممکن است، در حالی که تمرکز یک امر اکتسابی است و باید هر روز پرورش و جهت داده شود و هر کس با هوش عادی خود می تواند به آن دست یابد. پس برقراری تمرکز حواس به میزان کاهش عوامل حواس پرتی بستگی دارد. یعنی هر چه عوامل مزاحم و مخل تمرکز بیشتر باشند توانایی حفظ تمرکز حواس کمتر است و بر عکس. لذا حواس پرتی؛ یعنی خارج شدن از روند مطالعه یا جریان کاری و فرو رفتن در افکار و تخیلات و یا انجام کار دیگر.رهایی از حواس پرتی و ایجاد تمرکز حواس در افراد مختلف، متفاوت است و به حالت درونی، تجربه ها مکان و موقعیت آن ها بستگی دارد. برخی از افراد اظهار می دارند که من آدم کاملا حواس پرتی هستم و برخی دیگر می گویند نمی توانم تمرکز حواسم را به روی کاری حفظ کنم. در حالی که این تفکر غلط است و هیچ کس نباید خود را فردی کاملا حواس پرت یا فاقد تمرکز حواس بداند بلکه بهتر است وقتی که تمرکز حواس فردی دچار اختلال شد، بگوید در این لحظه و در محیط فعلی حواس پرتی من بیشتر و میزان تمرکزمن
کمتر است. لذا حواس پرتی بیشتر علل درونی دارد و به طبیعت خود فرد، ویژگی ها، حالات روحی و روانی، و عادات فردی بستگی دارد.
فهرست مطالب
چکیده 5
نکات کلیدی : 5
مقدمه 6
بیان مسـئله 7
اهداف گزارش تخصصی : 9
هدف اصلی : 9
اهداف فرعی : 9
مقایسه با شاخص : 9
جمع آوری اطلاعات 9
- 1 مشاهده 9
- 2 بررسی مواردی که باعث حواس پرتی هنرجویان می شد . 10
-3 مصاحبه با والدین هنرجویان 10
- 4 مصاحبه با همکاران دیگر 11
- 5 مطالعه منابع کتابخانه ای و اینترنتی 11
تعریف تمرکز حواس : 11
منشاء حواس پرتی 14
-1آمادگی برای مطالعه: 16
-2داشتن علاقه به مطالعه: 17
-3 تعیین زمان و مکان مطالعه: 18
-4 یادبگیر که بگویی »نه:«19
-5 ترک افکار منفی و داشتن افکار مثبت: 19
-6 طرح سئوال: .. 20
-7 آگاهی از شیوه های صحیح مطالعه و یادگیری: 21
تند خوانی : 21
عبارت خوانی : 21
خواندن اجمالی: .. 22
خواندن تجسسی: 22
-8 جدیت در مطالعه 22
-9 استفاده از راهنما: 23
-10 خط کشیدن زیر مطالب مهم: 23
-11 یاداشت برداری هنگام مطالعه: 23
تجزیه تحلیل داده ها 24
راه حـل هـای پیشـنهادی 24
اعتبار دادن به راه حل ها 25
اجـرای راه حـل هـا 25
ارزیابی بعد از اجرای طرح (نقاط قوت اجرای طرح ) . 26
- 1 مشاهده 26
- 2 مصاحبه با والدین 26
نقاط ضعف اجرای طرح : 26
نتیجه گیری : 27
پیشنهادا ت: 27
برخی راههای افزایش دقت و تمرکز حواس در هنرجویان 27
منابع و ماخذ 29
دانلود گزارش تخصصی هنرجوی برق