فرمت فایل :powerpoint (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات 34 صفحه
وبا یک بیماری حاد اسهالی است که در اثر میکربی بنام ویبریو کلرا ایجاد می شود.
Catastrophe
این کلمه به معنای فاجعه – بلا – مصیبت معنی شده و درباره هیچ بیماری عفونی روده ای ،غیر از وبا بکار نرفته چون بیماری وبا اگر درمان نشود50 تا 75 درصد مرگ و میر خواهد داشت ( اگر درمان شود 1 درصد مرگ و میر دارد)
در حال حاضر 98 درصد کشور های جهان در گیر بیماری
می باشند 0 از سال 1961 این همه گیری در کشورهای مختلف توسعه پیدا نموده است .
لازم به ذکر است از شیوع بیماری نمی توانیم جلوگیری کنیم فقط می توانیم با اقدامات پیشگیرانه آن را کنترل نمائیم .
ویژگیهای ویبریو کلرا
باکتری است – بدون اسپور – گرم منفی و هوازی
-در کمتر از 100 درجه سانتی گراد از بین می رود .
-در 85 درجه سانتی گراد به مدت 1 ثانیه از بین می رود .
-در 100 درجه سانتی گراد در زمان 01 / . ثانیه در آب و غذا از بین میرود .
-در آبهای سطحی نظیر رودخانه ، دریا و دریاچه 5 تا 16 روز ( بستگی به ph –درجه حرارت و املاح آب دارد )
-در آب 4 درجه سانتی گراد 34 روز زنده می ماند .
-در شرایط انجماد 21 روز زنده می ماند. (مواد غذائی منجمد را نمی توان بدون حرارت کافی مصرف نمود
-در محیط اسیدی بخصوص زیر 5/4 از بین می رود ( مصرف سالاد سبزیجات با آبلیموی زیاد بلامانع است )
-در آب دریا 21 روز زنده می ماند .
-در انواع مواد غذائی حتی سبزیجات آلوده در محیط بیرون از یخچال تا 5 روز زنده می ماند .
-آلودگی مواد غذائی به ویبریو کلرا تغییراتی در رنگ طعم و بوی غذا ایجاد نمی کند بنابر این ماده غذایی مانده در یخچال را حد اقل باید به مدت 2 دقیقه در حالت جوش نگه داریم تا حرارت 74 درجه به عمق غذا برسد
پاور پوینت در مورد کنترل بیماری وبا از دیدگاه بهداشت محیط