حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله مراحل ساخت مترو تهران و موانع پیش رو

اختصاصی از حامی فایل دانلود مقاله مراحل ساخت مترو تهران و موانع پیش رو دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله مراحل ساخت مترو تهران و موانع پیش رو


دانلود مقاله مراحل ساخت مترو تهران  و موانع پیش رو

 

مشخصات این فایل
عنوان: مراحل ساخت مترو تهران و موانع پیش رو
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 27

این مقاله درمورد مراحل ساخت مترو تهران و موانع پیش رو می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله مراحل ساخت مترو تهران و موانع پیش رو می خوانید :

از نظر اجرایی، اجرای کدام بخش های مترو از همه پیچیده تر است؟
مهندس علیزاده: اجرای سازها یکه برخورد با سطح آب زیر زمینی داشته و یا با چاههای فاضلاب تلاقی و تداخل دارد  مشکلات فراوانی خواهد داشت ولی اجرای سه راهی  هواکش های میان تونل (‌مابین ایستگاهها) که به روش زیر زمینی احداث شده است بسیار پیچیده می باشد و علت آن باز نمودن دهانه جانبی گالری ارتباطی مابین تونل و هواکش و اجرای سازه نگهبان آن بوده است. لازم به ذکر است قطر مقطع گالری مانند تونل اصلی 9 متر می باشد. برای حصول ضریب اطمینان بالاتر و جلوگیری از ریزش خاک در مواردی از این سازه ها و یا اجرای زیر زمینی ایستگاهها به کمک پی معکوس و با اعضای کششی، سازه موقت به محدوده خاکهای بالاتر اتصال یافته است.
چه تمهیداتی برای جلوگیری از انتقال ارتعاش قطار در نظر گرفته شده است و میزان ارتعاش که به سازه های اطراف منتقل می شود چه میزان است؟
مهندس علیزاده: مشکل انتقال ارتعاش وجود دارد و یک پدیده اجتناب ناپذیر است چون قطار بر روی یک بستر سخت بتنی حرکت می کند و مسلماً با توجه به دوری و نزدیکی محل ساختمان ها از مسیر خط و عمق تونل در صدی از ارتعاش را به ساختمان های اطراف خود منتقل می کند. این لرزش ها در صورتیکه ساختمان ها دارای پی سازی  مناسب باشند مشکل زا نبوده و حد اکثر لرزش کمی در هنگام حرکت بر روی شیشه هایکه در محل خود محکم نیستند ایجاد می شود. با این وجود در ایستگاه مصلی چون تونل از زیر شبستان عبور می کند با توجه به اهمیت سازه ه و عمومی بودن آن تمهیدات خاصی برای جلوگیری از انتقال صدا و لرزش صورت گرفته تا لرزش مستهلک گردند.
البته اجرای این سیستم در طول کلیه مسیرها و یا رعایت حریم خطوط مترو ضرورتی ندارد.

یکی از عوامل مهم در مترو بحث زمین شناسی است در بخش ژئوتکنیک برای مترو تهران چه کارهایی صورت گرفته است؟
دکتر گرامی: کارهای بسیاری انجام گرفته، تقریباً تمام خاک تهران شناسایی شده به این ترتیب که قبل از اینکه در هر مسیری هر گونه عملیاتی شروع شود حتی در حدی هم که مسیر مشخص شود ابتدا مطالعات اولیه و ژئوتکنیک صورت می گیرد، گمانه زده،‌تست های مختلف انجام و نهایتاً مشخصات خاک راتعیین می نمایند این مشخصات خود تعیین کننده روش حفاری و اطلاعات اولیه طراحی سازه می شود.
مختصری در مورد مشخصات ژئوتکنیک مسیر هایی که مترو از آن عبور کرده است بیان فرمایید:
دکتر گرامی: تهران در منطقه ی البرز جنوبی قرار گرفته و تمام خاک آن از آبرفت تشکیل شده است اگر ارتفاعات این شهر از شمال به جنوب در نظر گرفته شود سه برآمدگی و تورفتگی وجود دارد و سپس به دشت می رسیم. اختلاف ارتفاع تجریش در شمال شهر با شهر ری جنوب حدود 700 متر است و تمام این ضخامت از آبرفت های رود خانه ای تشکیل شده اند که به هزار دره و کهریزک معروفند و از آبرفت های دوره چهارم زمین شناسی می باشد و در طول مسیر از نظر دانه بندی،‌ مقاومت و داشتن یا نداشتن سیمانتاسیون فرق می کند در عرض از شرق به غرب و از سطح به عمق هم تفاوتهایی دارد چون در سه بعد طبیعت به وجود آمده اند نظم خاصی در آبرفت ها دیده نمی شود.
در طول مسیر خیلی قسمت ها از خاک دژ تشکیل شده و حفاری در آن خیلی سخت است ولی ایستایی خیلی خوبی دارد و در موقع حفاری از خودش مقاومت نشان می دهد که به اصطلاح خود ما به خاک نجیب معروف است بر عکس در بعضی قسمتها هیچ گونه سیمانتاسیونی وجود ندارد و مخلوط شن وماسه است به محض اینکه حفاری شود فرو می ریزد. در بخشهای دیگر هم لایه های نازک رسی قرار گرفته و یکی از مشکلات اساسی خاک را بوجود می آورند چون چین خورده هستند آب را در خود نگه داشته و در زیر زمین حالت کاسه ای بوجود می آورند یکی از مکان های مهمی که چنین مشکلی دارد تپه های عباس آباد است که مانند کاسه های کوچک و بزرگ هستند آب نفوذی و آبهایی را که از بالا حرکت می کند را در خودش نگه می دارد و باعث بالا آمدن آب تا سطح زیادی شده در جاهای کم عمق هم سر ریزه شده و به دیگری می ریزد و حالت پیچیده ای را به وجود می آورند و وجود این آب خود یک مشکل اساسی برای مترو است چرا که تونل آنرا قطع و پشت تونل انباشتگی ایجاد می کند. دومین مشکل رس این است که وقتی آب می خورد حالتی مثل صابون پیدا و تبدیل به سطح لغزش می شود، لایه های بالایی حرکت می نماید و اگر جلوی آن را برداشته و سازه نگهبان مناسب برای آن پیش بینی نشود  ایجاد ریزش می کند و یکی از علت های اصلی ریزش های تهران است.

در تهران چندین گسل وجود دارد آیا مترو گسل خاصی را قطع می کند؟
دکتر گرامی: خیر از گسل خاصی که مشخص و دارای نام باشد عبور نمی کند.گسلها وقتی به وجود می آیند مانند یک شکستگی عمل می کنند، گسلهای اصلی که در تهران وجود دارد گسل ری و گسل های شمال شهر است که مترو هیچکدام را قطع نکرده است اما ممکن است که از شاخه های فرعی و نسل های دوم و سوم یا دهم را به شکل جابجایی بسیار کوچک در رسوبات و یا حتی شکستگی هایی که جابجایی ندارند قطع کرده باشد هیچ ضمانتی هم نیست که در آینده چنانچه جابجایی در پوسته زمین در این ناحیه اتفاق بیفتد و زلزله ای رخ دهدگسل های موجود فعال نشوند و یا هر گونه اتفاقی امتداد آنها را که نقاط ضعف هستند فعال نماید. البته سازه مترو به نحوی طراحی شده است که در مقابل زلزله و حرکات، حتی موشک و بمب  مقاومت های خاصی از خود نشان می دهد.
عمق طول حفاری مترو چه مقدار است؟ و چرا در بعضی مناطق تونل در زیر زمین و در جای دیگر روی زمین است؟‌
دکتر گرامی :‌  در حال حاضر بیشترین عمق تونل حدود 23 متر و در حوالی شوش به روی زمین می آید.
بخاطر بافت شهری در داخل شهر و مزاحمت های ساخت و ساز به نفع است که در زیر زمین مسیر سازی و تونل اجرا شود.
اختلاف ارتفاع از میر داماد به سمت تجریش بسیار زیاد  است و شیب مترو محدود به 5 در صد است که در داخل ایستگاه به 2 در هزار می رسد با توجه به بالا بودن شیب مسیر  که بیشتر از 5 درصد است پیش بینی می شود عمق ایستگاه تجریش حدود 38 متر باشد که عمق زیادی است. خط یک در جنوب ( حوالی شوش ) به روی زمین می رسد.
در این مبحث اگر مطلب خاصی وجود دارد که بیان نشده است را لطفاً بیان نمایید.
دکتر گرامی: مطلب جالب در اینجا نداشتن سیستم فاضلاب در تهران، وجود چا ه های فاضلاب و بیش از 300 رشته قنات است. تهران شهر قدیمی است در طول مسیر حفاری به قنات هایی برخورد کردیم که یکی از آنها 550 سال پیش ساخته شده است نیز به تعداد زیادی مسیرهای زیر زمینی آب و چنین چیزهایی برخورد نمودیم.
یکی از بزرگترین معضلات ما وجود فاضلاب، نبود سیستم فاضلاب، چاهها، قنوات و در صد نشت زیاد درشبکه آب تهران و آب طبیعی در کانال های سطحی و زیر زمینی تهران که همگی باعث بالا آمدن سطح آب شده البته بیشترین معضل مربوط به فاضلاب است. در ادامه این موضوع جالب است مطالعه ای که در میدان حسن آباد انجام شده را ذکر نمایم. درسال 1376 احساس کردیم که سطح آب یک تغییراتی در این منطقه دارد پس از اندازه گیری معلوم شد که سطح آب آرام بالا می آید ابتدا فکر کردیم فصلی است پس از بررسی معلوم شد فصلی نیست سپس که رکورد را نگاه کردیم دیدیم در سال 1329 در عمق 42 متری بوده و در سال 76 به عمق 5/15 متری رسیده است یعنی درحدود 27  و 28 متر سطح آب بالا آمده وقتی بررسی شد دیدیم منطقی است چرا که آب سدهای لتیان و کرج در تهران مصرف می شود و سیستم فاضلاب هم در این شهر وجود ندارد و آبهای دفن شده در زمین باعث بالاآمدن سطح آب زیر زمینی گردیده است.
آب زیر زمینی تهران از شمال به جنوب حرکت کرده و سطح آب را در جنوب بالا
 می آورد و حتماً باید به آن توجه شود به خاطر همین موضوع ناچار شدیم یک قسمت از مسیر را 3 تا 4 متر جابجا نمائیم و در تقاطع خیابان مختاری نتوانستیم تونل را پایین تر ببریم. هنگام تصمیم گیری قرار شد سازه ها 5 متر از آب بالاتر ساخته شود تا مشکل نداشته باشیم در حال حاضر گاهی آب نزدیک سازه شده و ناچار به تخلیه آب از طریق احدا ث زهکش ها شده ایم.

جای دیگری بوده است که بخاطر مشکلات مسیر یا ارتفاع را عوض کنید؟ مثلاً همین قنات ها که همیشه افراد یا سازمان هایی مجری امور آنها ست مشکل ساز نبود؟
دکتر گرامی:‌ خوشبختانه چون مترو یک سیستم سازه اصلی بحساب می آید هماهنگی هایی با تلاش بسیار با سایر ارگان ها نظیر گاز،‌نیرو،‌ شهرداری و هیات امنای قناتها انجام گرفت. در هیچ جایی به جز یک مورد مسیر و خط پروژه تغییر پیدا نکرد. اما به ناچار عوامل جنبی زیاد شد نظیر زهکشی ها که در طراحی اولیه نبود و به ناچار طراحی و اجرا شد و هزینه زیادی صرف آن شد علت آن هم این بود که طراحی اولیه قبل از انقلاب انجام و بر مبنای سطح آب زیر زمینی برای جمعیت آنوقت بود و بالا آمدن سطح آب ما را ناچار کرد که یک سیستم زهکشی  خیلی پر دردسری را به موازات مسیر از شمال تا جنوب احداث نمودیم که آبها را جمع و در انتهای میسر آنها را تخلیه می کند و علاوه بر جمع آوری آبهای سطحی از بالا رفتن آب در طول مسیر نیز جلوگیری می کند جالب است بدانید که دبی آب خروجی در زهکش ها با رود خانه جاجرود در بعضی مواقع برابر خواهد شد. در جاهایی  نیز که به مسیر قنات های فعال برخورد نمودیم مسیر ها را انحراف دادیم برای نمونه در حدود 550 سال پیش قناتی ساخته شده بود با عرض نسبتاً کم در بالا 70 سانتی متر،پایین حدود 40 سانتی متر و ارتفاع 180 سانتیمتر می باشد اولین مادر چاه آن در جهت آباد است و از زیر سفارت روس، انگلیس و بانک مرکزی حدود میدان امام عبور و به حدی رسیده بود که تحت فشار قرار گرفته و در هر ثانیه حدو 70 لیتر حجم خروجی آب بود مترو در میدان امام آنرا قطع می کرد مجبور شدیم از کارگاه خود مترو در چهار را کالج آنرا بسته تا مسیر را خاکبرداری کنیم سپس مسیر انحرافی جدیدی ساخته و gate قرار دادیم تا قابل کنترل باشد. به قنات های مشابه زیادی در طول مسیرها برخورد نمودیم،‌ دروازه دولت، مخبرالدوله و آذربایجان و ... که هیچ یک مسیرش قطع نشده و مسیر دیگری برای آن ساخته شده است.
یکی از موارد متعدد دیگر کانال بزرگ شهرداری بود که از زیر تقاطع خیابان فردوسی و جمهوری شروع می شود و در خیابان مصطفی خمینی ادامه می یابد و مترو آن را در بهارستان قطع نمود و مجبور شدیم مسیر آن را تغییر دهیم.

بخشی از فهرست مطالب مقاله مراحل ساخت مترو تهران و موانع پیش رو

لطفاً تاریخچه ای از شروع کار مترو را بیان نمایید؟
خطوط مترو چه تعداد و هر کدام در چه مرحله ای کاری است؟
چه بخش هایی از کار احداث مترو را شرکت های خصوصی و چه بخش هایی از آن را خود مترو انجام می دهد؟
نحوه انتخاب مسیرها و اینکه بهتر است که مترو در زیر زمین اجرا شود به چه ترتیب است؟
چه مشکلاتی در هنگام اجرای مترو بیشتر داشتند؟
همان طور که گفتید در نقشه کلی تقاطع خطوط بسیار زیاد است در تقاطع هایی که یک خط به بهره برداری و خط دیگر هنوز در دست احداث یا طراحی است اجرا به چه طریق خواهد بود؟
در مسائل ایمنی و بحث هایی نظیر زلزله و انفجار چه تمهیداتی صورت گرفته و کلاً بحث نجات در مترو به چه صورت است؟
تصفیه ی هوای مترو به چه صورت انجام می گیرد؟
مهندس حیدریان :  سوال: در خیلی از مواقع صحبت شده که چرا برای ساخت ایستگاه ها از معماری سنتی بهره گرفته نشده است؟
در بحث معماری در ایستگاه ها کارهای بسیار خوبی انجام شده ولی در تونل ها کاری نشده است؟
محل ایستگاه بر چه مبنایی طراحی می شود چرا بعضی ایستگاه ها مثل مصلی خروجی هایش در جای نامناسبی قرار دارد؟
در ایستگاه ها به نظر می آید جای خاصی برای پله برقی در نظر گرفته نشده و حالت اجباری دارد؟
مراحل اجرایی سازه های مترو را مختصراً بیان نمائید.
1- روش حفاری به وسیله ماشین حفار( T.B.M )
2- روش حفاری N.A.T.M ( روش جدید تونل سازی اتریشی )
3- روش اجرای تونل ها به صورت ترانشه باز
روش اجرای ایستگاهها
عملیات خاک برداری در مترو به چه صورت انجام می شود و خاک به چه صورت خارج می شود؟
در موارد ایمنی و بحث های نظیر زلزله و انفجار چه تمهیداتی صورت گرفته و کلاً بحث نجات در مترو به چه صورت است؟
از نظر اجرایی، اجرای کدام بخش های مترو از همه پیچیده تر است؟
یکی از عوامل مهم در مترو بحث زمین شناسی است در بخش ژئوتکنیک برای مترو تهران چه کارهایی صورت گرفته است؟
مختصری در مورد مشخصات ژئوتکنیک مسیر هایی که مترو از آن عبور کرده است بیان فرمایید:
در تهران چندین گسل وجود دارد آیا مترو گسل خاصی را قطع می کند؟

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله مراحل ساخت مترو تهران و موانع پیش رو
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد