نما چیست:
در ساختمانسازی به سوی بیرونی یک ساختمان نما گفته میشود. در طراحی ساختمان، نما مهمترین بخش به شمار میرود زیرا نما چارچوب کار برای بقیه اجزای ساختمان را مشخص میکند.
منظور از نما ضلعی از ساختمان است که در معرض دید عموم و در تماس با فضاهای عمومی شهر قرار می گیرد ، نقش نما تفکیک زندگی خصوصی از زندگی شهر است ، سیما و زیبائی شناسی نمای ابنیه انحصاری و انفرادی نیست ، نماها تعریف کننده فضای خیابان و یا میدان هستند و به همین دلایل است که نما از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار است.
انواع نماهای ساختمان:
آجرنما
نمای شیشه ای
نمای بایرامیکس
نمای سنگ
نمای کامپوزیت
نمای کلاسیک
نمای رومی
نمای مدرن
ویژگی های برخی از انواع نما ها:
1-نماهای تماماً شیشه:
نماهای تماماً شیشه از دوران معماری مدرن به عنوان پوشش ساختمان ها به کار می رفتند. هدف از اجرای نمای تماماً شیشه عبار تند از:
کاهش بار مرده ساختمان های بلند
سرعت بخشیدن به اجرا
تأمین دید یکپارچه از مناظر بیرون برای ساکنین داخل
ایجاد احساس سبکی و ظرافت در ساختمان از دید یک ناظر شهری
نمایش زندگی درون ساختمان از بیرون به دنبال روشن و خاموش شدن چراغ های داخلی در طول شبانه روز
مشکلات نماهای تماماً شیشه ای:
افزایش بیش از حد دمای داخلی ساختمان در فصول گرم و معتدل سال
احساس عدم آسایش حرارتی در فصول سرد سال
مصرف زیاد انرژی و آلودگی هوا
2-نمای بایرامیکس:
بایرامیکس یک سیستم پوشاننده تزیینی است که برای نماهای داخلی و خارجی استفاده می شود. این محصول می تواند بر روی دیوارهای رنگ شده، سنگ، سیمان، چوب، مقوای نازک، پلاستیک، فلز و شیشه به کار رود. بایرامیکس که امروزه به عنوان نمای تزئینی داخل و خارج ساختمان به کار می رود.
محصول حاضر به صورت ملات بوده و متشکل از مخلوط دانه های گرانیتی و مرمر سرامیزه با تنوع رنگ فراوان و دانه بندی های متعدد، رزین های طبیعی و مصنوعی و سایر افزودنی ها می باشد. بایرامیکس بعد از اجرا و خشک شدن، نمای سنگ تزئینی به خود می گیرد. این نما روی سطوح چرب، غبار آلود، ناهموار، مرطوب و همچنین مواقعی که هوا طوفانی و دارای گرد و غبار می باشد قابل اجرا نیست
3-نمای سرامیک:
با توجه به قیمت بالای سنگ و باری که سنگ به ساختمان تحمیل می کند، جهت نمای ساختمان در بعضی کشورهااستفاده از سرامیک رواج قابل ملاحظه ایی پیدا کرده است. نمایسرامیک مشکل وزن را تا حدود یک چهارم وزن سنگ حل کرده است ولی مشکل پیوستگی سرامیک و نما بجز در موارد اندکی حل نشده است و با استفاده از روشهای نصب سعی در حل مشکل پیوستگی اجزای نما وجود دارد. این نماها با توجه بهطراحی قابل کنترل می توانند زیبایی خاص خود را به بیننده تقدیم کنند. از جمله معایب نماهای سرامیکی عایق نبودن آن به سرما و گرما و صدا می باشد همچنین نماهای سرامیکی به دلیل بازتاب شدید نور در مکان های شلوغ به کار نمی روند.
4-نمای آجر:
یکی دیگر از انواع نماها، نماهای آجری هستند که شامل آجرهای رسی و آجرهای شیلی می شوند. نماهای آجر علاوه بر زیبایی، تنوع و ثبات رنگ، به دلیل ضریب انتقال حرارت پایین آجر، نقش یک عایق حرارتی و برودتی را برای ساختمان ایفا می کنند و درنتیجه از هدر رفتن انرژی توسط سیستم گرمایشی و سرمایشی ساختمان جلوگیری می کنند. نماهای آجر بر حسب جنس و رنگ خود باعث دفع و انعکاس گرما در فصل تابستان و جذب انرژی خورشیدی و گرم شدن ساختمان در فصل زمستان می شوند.
5-نمای کلاسیک:
نمای کلاسیک که در بعضی اوقات نیز به نمای رومی مشهور است شاخصه های زیبایی دارد که عده ای ترجیح میدهند حتی با در نظر گرفتن قیمت بیشتر این نوع نما در اجرا از این نوع طراجی استفاده کنند.
6-نمای رومی:
سبک معماری مصطلح به رومی در واقع فقط مربوط به روم باستان نمی شود بلکه سیر عظیمی از تاریخ معماری را در بر میگیرد که شامل ایران باستان نیز می شود .کتیبه های تخت جمشید وسر ستون های زیبای آن را به یاد بیاوریم تا متوجه شویم در نماهای رومی به کرات از آنها استفاده می شود.
در واقع نماهای رومی به چند علت مورد توجه قرار میگیرند که در این نوشتار به اختصار درباره آنها توضیح کی دهیم :
1 - گسترده شدن استفاده از سنگ تراورتن و معادن رو به گسترش آن ، تنوع و بازه قیمتی وسیع آن باعث شده تا ساختمان های سنگی که عمدتا بر اساس سبک های دوران باستان طراحی می شوند دوباره مد شده وخیلی از سازندگان ویا حتی عموم مردم از این نوع طرح ها استقبال کنند
2- دیتیلها وجزئیات این نوع ساختمان ها بسیار ساده تر از ساختمان های با سبک ایرانی اسلامی بوده و براجرای طاق ها ویا رواقهای قدیمی ترجیح داده شود.
3- به روز نشدن معماری اسلامی که مخصوصا در دو قرن اخیر کمتر شاهد سبکی نو و جدید از این نوع ساختمان ها بوده ایم .
شامل 45 اسلاید POWERPOINT
دانلود پاورپوینت نمای ساختمان