حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پاورپوینت علوم زیستی اول دبیرستان - تغذیه

اختصاصی از حامی فایل دانلود پاورپوینت علوم زیستی اول دبیرستان - تغذیه دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پاورپوینت علوم زیستی اول دبیرستان - تغذیه


دانلود پاورپوینت علوم زیستی اول دبیرستان - تغذیه

فهرست مطالب:

غذاها
هیدرات های کربن
چربی ها
پرتئین ها
آب
مواد معدنی
ویتامین ها
گیاه خواری
افزودنی های غذایی
خودآزمایی
-------------
 غذا ها:
غذاها نیاز ما را به ماده و انرژی تأمین می کنند.آنچه مردم
مصرف می کنند،گاه وابسته به توانایی آنان در تهیه
غذاست،نه نوع نیاز یا جیزی که دوست دارند، آنچه می خوریم باید
مجموعه ای از مواد زیر باشد:

هیدرات های کربن ، چربی ها، پروتئین ها، آب، مواد معدنی

و ویتامین ها.

هیدرات های کربن:

1 – قندها: قندها انرژی زا هستند. قند میوه ها گلوکز و فروکتوز و قند

موجود در شیر لاکتوز است. قند و شکر نیز ساکارز هستند. 

2 – نشاسته: نشاسته نیز انرژی زا است بیشتر نان و برنج و

سیب زمینی از نشاسته است. هر دانه نشاسته (آمیلو پلاست) از تعداد فراوانی مولکول

نشاسته ساخته شده است. دانه های نشاسته را پوششی احاطه می کند.

3 – سلولز: دیواره سلول های گیاهی چند لایه ای و عمدتاً سلولزی است. در بدن ما آنزیمی که سلولز را تجزیه کنند به وجود نمی آید. اما وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم است. رشته های سلولزی موجود در غذا الیاف نام دارند. الیاف موجود در غذا از ابتلا به یبوست و سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری می کنند.

چربی ها:

چربی ها نیز انرژی زا هستند و در غذاهای جانوری و گیاهی وجود دارند.

چربی های مایع ( روغن) زودتر و آسان تر از چربی های جامد(چربی) گوارش می یابند.

 مقدار کلسترول موجود در روغن های گیاهی بسیار کمتر است.  

از یک نگاه، چربی ها را می توان به دو دسته تقسیم کرد:1.چربی غذایی:به نوعی از چربی گفته می‌شود که شما می‌خورید.

چربی بدن:منظور آن چربی است که توسط بدن شما ساخته می‌شود و بسیار متفاوت از چربی‌ای است که می خوریم.

چربیها نیز مانند مواد قندی و نشاسته‌ای در بدن تولید حرارت می‌کنند.

چربیها در حرارت معمولی جامد هستند. آن دسته از چربیها که در حرارت معمولی مایع می‌باشند، به نام روغن شناخته می‌شوند.

از سوی دیگر چربیها استرهای اسیدهای کربوکسلیک با زنجیر طولانی می‌باشند.

چربیها و روغنها و مومهایی که در طبیعت یافت می‌شوند، حاوی استرهایی با جرم مولکولی بالا می‌باشند که به لیپید نیز معروفند.

  پروتئین ها:

غذاهایی مانند گوشت ، تخم مرغ و شیر سرشار از پروتئین هستند،

 پروتئین شیر و تخم مرغ به صورت محلول و پروتئین گوشت به صورت رشته های جامد

است. کمبود پروتئین در کودکان در حال رشد بسیاری کواشیور کور می شود.

اسیدهای آمینه واحدهای سازنده پروتئین هستند که به دو دسته تقسیم می شوند

1) اسیدهای آمینه ضروری که وجود آنها در غذا ضروری است زیر بدن قادر به ساخت آنها نیست و کمبود آنها موجب بیماری می شود.

2) اسیدهای آمینه غیرضروری که بدن انسان ، خود قادر به ساخت این اسیدهای آمینه است.  

پروتئین ها دو منبع دارند :

۱- منابع حیوانی : که بهترین منبع غذایی پروتئینی یا پروتئین با کیفیت عالی پروتئین سفیده تخم مرغ یا پروتئین تخم مرغ است . به همین علت ارزش بیولوژیکی آن را ۱۰۰ در نظر می گیرند .

2- منابع گیاهی پروتئین : غلات و حبوبات است ( نان ، برنج ، ماکارونی ، رشته ها ، لوبیا ، عدس و ماش )

شامل 15 اسلاید  POWERPOINT


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پاورپوینت علوم زیستی اول دبیرستان - تغذیه
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد