لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 4
آزمایش تعیین زمان گیرش گچ ساختمانی:
کلیات:
زمان گرفتن گچ ساختمانی را با استفاده از دستگاه ویکت از سوزن با مقطع دایره شکل به قطر 1 میلیمتر و با داشتن مقدار آب غلظت نرمال گچ اندازه گیری می شود.
مصالح لازم :
گچ ساختمانی
آب تمیز
روغن
وسایل لازم:
دستگاه ویکت که تشکیل شده است از : شیشه زیر قالب ( مخروط) مخروط ناقص فلزی یا لاستیکی، روکش سوزن، صفحه مدرج، میله متحرک بوزن 300 گرم، سوزن، عقربه
صفحه مخروط
کاردک
تراوز دقیق
کرنومتر
دستکش لاستیکی
الک شماره 30 ( 6/0 میلیمتر )
قلم مو
روش آزمایش:
برای آزمایش ابتدا دستگاه ویکت را با مشخصاتی که گفته شد باید تنظیم و آماده کرد: یعنی قالب مخروط ناقص را روی صفحه شیشه ای قرار داده سپس سوزن دستگاه با قطر میلی متر که به پیچ متصل می باشد باز تا روی لبه مخروط مماس و بعد عقربه را روی عدد صفر درجه مدرج دستگاه تنظیم آنگاه سوزن را رها تا به کف صفحه شیشه ای برسد.
در ان حالت هم عقربه روی هر عددی قرار گرفت باید ثبت گردد. این مراحل را انجام دهید برای آنکه بعد بتوان به آسانی مقدار نفوذ سوزن به داخل خمیر گچ را محاسبه کرد پس از تنظیم دستگاه مقدار 300 گرم گرد گچ کاملاً خشک شده را که صد در صد از الک شماره 30 ( 6/0 میلیمتر ) عبور کرده را با ترازو وزن نموده روی صفحه مخلوط ریخته مقدار آب بدست آمده از غلظت نرمال را به آن افزوده و با استفاده از دستکش لاستیکی آن را ورز دهید تا به حالت خمیر گچ درآید. خمیر ویژه گچ تهیه شده را از طرف دهانه بزرگتر به داخل قالبی حلقوی نیمه مخروطی که به روغن اندود کرده اید با کاردک طوری جاسازی و پر شود که خلل و فرجی حاصل نگردد و در ضمن فشار زیادی اعمال نشده باشد. هر دو طرف قالب ( مخروط) را صاف کرده بعد مجموعه قالب نیمه مخروطی با دهانه کوچکتر را زیر سوزن دستگاه ویکت در محل خود قرار دهید سوزن دستگاه ویکت را با قطر 1 میلیمتر با کمک دست بر سطح افقی نمونه داخل قالب مماس کنید. آن گاه عقربه تماس را روی عدد صفر صفحه مدرج قرار دهید. سپس پیچ تنظیم عقربه را پس از 3 الی 4 دقیقه باز نموده تا سوزن رها و به آرامی در خمیر فرو رود در این حالت درجه دستگاه را بخوانید و در هر فاصله زمانی 30 ثانیه ای این عمل را یک بار انجام دهید و درجه را از روی صفحه مدرج دستگاه خوانده و ثبت کنید و نتیجه را در جدول با ذکر زمان یادداشت کنید. این عمل را تا هنگامی که سوزن در گچ فرو نرود انجام دهید و در ضمن جای قالب را باید هر بار تغییر داد تا سوزن دوبار در یک نقطه فرو نرود و برای این کار باید فاصله نقطه از محل قبل در حدود 10 میلیمتر باشد. نشست وقتی کامل خواهد شد که سوزن در خمیر نفوذ نکند باید گفت فاصله بین زمانی را که نمونه تازه شروع به اختلاط با آب می کند و زمانی که مشاهده می شود نشست کامل است را بر حسب دقیقه ( 60 ثانیه) زمان نشست نمونه می نامند اعداد تهیه شده را در روری کاغذ میلیمتری پیاده کرده و منحنی گذرنده از این نقاط را رسم نمایید و از روی آن زمان را که مقدار نفوذ 25 میلیمتر بوده است را بدست آورید این منحنی را منحنی گرفتن گچ می نامند.
در اینجا باید متذکر شد چون گچ با افزودن موادی به آن زود گیر و یا دیر گیر می شود می توانید با افزودن مواد زیر به گچ آزمایش تکرار کنید:
درصد سریش:
درصد آهک شکفته
درصد نمک طعام
2/0 الی 3/0
20 الی 30
2 الی 3
مقدار نفوذ ( میلیمتر )
زمان
شماره ردیف
40
40
28
28
23
20
30 ثانیه
60 ثانیه
1 دقیقه و 36 ثانیه
2 دقیقه
2 دقیقه و 30 ثانیه
3 دقیقه
1
2
3
4
5
6
باید توجه داشت که :
1- گیرش اولیه 8-4 دقیقه
2- گیرش نهایی 15-1 دقیقه
اتفاق می افتد و آب غلظت 65 درصد بوده یعنی M litr 180
دانلود تحقیق کامل درباره آزمایش تعیین زمان گیرش گچ ساختمانی