لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 19
جهاد دانشگاهی یزد- واحد اردکان
دانشکده علم و هنر
عنوان تحقیق:
روش اسپکتروسکوپی اشعه مادون قرمز
(بررسی ساختمان الیاف)
عنوان درس:
فیزیک الیاف
استاد:
مهندس طباطبایی
گردآوری:
عاطفه صادقی
851383012
زمستان 1387
فهرست صفحه
مقدمه
الیاف
الیاف طبیعی (حیوانی و گیاهی)
الیاف ساخت بشر (بازیافتی و مصنوعی)
روشهای بررسی ساختار داخلی الیاف
روش اسپکتروسکوپی اشعه مادون قرمز
فرآیند جذب مادون قرمز
موارد استفاده از طیف مادون قرمز
کاربرد اشعه مادون قرمز در شناسایی الیاف
(حرکات کششی و خمشی- طیف مادون قرمز هیدروکربنها- طیف مادون قرمز اترها)
محاسبه درصد کریستالی پلیمرها توسط اسپکتروسکوپی IR
منابع
مقدمه
Introduction
تفکرات بیشتر مردم در مورد لباسی که می پوشند و حتی در مورد کاربرد محصولات نساجی چیزی متفاوت با اندیشه های کسانی است که با صنعت نساجی آشنا هستند. لباس رابطی است بین ما و صنعت نساجی و حداقل هر کدام از ما در مورد آن اظهار نظرهایی می کنیم. مثلا در مورد جنس و نوع فلان ژاکت مورد علاقه، فلان کت یا فلان منسوج اما این اظهار نظر محدود به پدیده هایی همچون لمس کردن نوع پارچه یا تجربیات ماست که می گوئیم فلان پارچه نخی، کتانی یا ... است. در مورد شستشو و رفو کردن و نگهداری پارچه ها نیز تا حدودی با جنس و نوع پارچه سروکار داریم. به هر حال لباس به عنوان یک پوشش فقط یکی از کاربردهای محصولات صنعت نساجی است و بیش از آنچه به نظر می آید کاربرد دارد.
در منازل به عنوان نمونه کفپوش ها، پرده ها، مبلمان، سرویس خواب و توالت همگی از الیاف نساجی ساخته شده اند یا حداقل الیاف قسمتی از آنها را تشکیل می دهد. در وسایل نقلیه نیز صندلیها، کمربند ایمنی، کفپوشها، تودوزی و حتی لاستیکها از نساجی بهره برده اند. در فضای باز می توان پوششها یا چادرهایی که برای جلوگیری از ورود آلودگی بر روی محیطی نصب شده است یا پارچه هایی که در مناطق نامساعد برای حفظ گیاهان و نباتات استفاده می شوند را حاصل کار صنعت نساجی دانست. پارچه های ضد نور، ضد بران، ضد صدا، سیم بکسلهای نخی، طنابها و حتی بسیاری لوازم مورد استفاده روزمره در زمره این محصولات به حساب می آیند. امروز، حتی صنعت لباس و پوشش به قدری وسیع شده که تصور آن مشکل است. لباسعای زیر، کشبافها، پیراهن، لباسهای شنا، لباسهای بیرون و مهمانی، پاپوشها و لباسهای محافظ زمینه های گسترده ای در صنعت نساجی به وجود آورده است. صنایع داروئی و بهداشتی نیز از نساجی بهره گرفته اند و هزاران استفاده گوناگون دیگر که شاید در آینده مطرح خواهد شد.
در ساخت هر کدام ازاین منسوجات با توجه به کاربرد و با توجه به خوصوصیاتی که باید داشته باشند الیاف مختلفی استفاده می شود. علاوه بر آن، روشی که این الیاف به هم تابیده شده و تبدیل به نخ یا پارچه می شوند، متفاوت است.
الیاف
Fibres
در راستای اراوه تعریفی جامع و مورد قبول در مورد الیاف می توان عنوان داشت که لیف ماده ای با ویژگیهایی همچون لطافت، ظرافت، استحکام، انعطاف پذیری و داشتن نسبت زیاد طول به قطر می باشد. الیاف واحد های پایه ای هستند که محصولات نساجی ازآنها ساخته می شوند.
گونه های مختلفی از الیاف نساجی وجود دارد. بطور کلی الیاف را به دو دسته عمده طبیعی و ساخته بشر دسته بندی می کنند. در طبقه بندی وسیعتر، الیاف طبیعی را به حیوانی و نباتی و الیاف ساخت بشر را به الیاف مصنوعی و بازیافته طبقه بندی می کنند. مثالهایی از هر گروه در ذیل شرح داده شده است. در جدول (1-1) نیز لیست معمولترین الیاف مورد استفاده آورده شده است که در مقابل آن نوع و جنسیت لیف را می توان یافت.
الیاف طبیعی
Natural Fibres
الیاف حیوانی
Animal Fibres
این الیاف از مو یا کرک حیوانات به دست می آید یا در مورد ابریشم از تارهای تنیده شده به شکل پیله که توسط کرم ابریشم تولید می شود استفاده می گردد. مثالهایی از این نوع را می توان، موهر، کشمیر، پشم، کرک، آلپاکا، موی خرگوش، موی شتر، موی سمور و موی حیوانات وحشی نام برد.
الیاف گیاهی
Vegetable Fibres
تحقیق و بررسی در مورد روش اسپکتروسکوپی اشعه مادون قرمز