حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله آزمایشات ادرار (Urinalysis)

اختصاصی از حامی فایل دانلود مقاله آزمایشات ادرار (Urinalysis) دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله آزمایشات ادرار (Urinalysis)


دانلود مقاله آزمایشات ادرار (Urinalysis)

تغییر رنگ مایعات بدن

مایعات بدن برای فیزیولوژی اعمالی بدنی اهمیت اساسی دارند و از نظر گاه های متفاوتی به عنوان معیارهایی برای ارزیابی سلامتی مورد بحث قرار می‌گیرند (مثل فشارخون، دزیدراته شدن، فشارداخل کره‌ی چشم، فشار داخل جمجمه و ...). حدود ۲۵ لیتر از ۴۰ لیتر مایع موجود در بدن یک مرد ۷۰ کیلویی در داخل تقریباً ۷۵ تریلیون سلول بدن قرار دارد. مایع موجود در هر سلول محتوی اجزای مختلف مخصوص به خود است و غلظت این مایع از یک سلول تا سلول دیگر به طور قابل قبولی مشابه است.

۱۵ لیتر دیگر از این ۴۰ لیتر مایع در خارج سلول‌ها قرار دارد. این ۱۵ لیتر و ۲۵ لیتر مایع خارج سلولی و داخل سلولی به طور دائم در حال مخلوط شدن با یکدیگر هستند با این وجود در هر بخش از بدن مثل جمجمه، قسمت مغزی نخاعی، کره‌ی چشم، لوله‌ی گوارش و ... حجم معینی از مایعات وجود دارد (حجم هر بخش ازمایعات بدن را می‌توان با وارد کردن یک ماده به داخل آن بخش و اجازه دادن به آن برای پخش شدن به طور یکنواخت در سراسر بخش مایع و سپس تعیین میزان رقیق شدن آن ماده تعیین کرد) اگر این حجم تغییر کند اختلالی در عملکرد آن بخش حادث می‌شود که از لحاظ سلامتی حائز اهمیت است، از طرف دیگر تغییر رنگ این مایعات در اثر مصرف داروها و سایر مواد غذایی هم از نظر ارزیابی پروتکل درمانی و سلامت بیمار و هم از نقطه نظر ترس بیمار و حساسیت او نسبت به سلامت خودش مهم است.

اندیشه و اطلاع کادر پزشکی از تغییر رنگی که در مایعات بدن به دلیل مصرف داروها و مکمل‌های غذایی و رژیم‌ غذایی ایجاد می‌شود و گوشزد نمودن آن به بیماران در حین مصرف آن داروها و سایر مواردی که باعث تغییر رنگ مایعات بدن می‌شود ممکن است برای بیمار و اطرافیان او آرامبخش باشد

ارزیابی پزشکی ظاهر ادرار 

رنگ طبیعی ادرار زرد کم رنگ کهربایی است و منظره شفاف دارد. بیماری هـا، مصـرف برخی داروها و میوه ها  و رنگ های مصنوعی موجود در مواد غذایی و داروها میـتـوانند رنگ ادرار
را تغییر دهند. یک عامل تعیین کننده رنگ ادرار در افراد سالم میزان دریافت آب و مایعات میباشد. هر قدر مصرف مایعات در شما بیشتر باشد ادرار نیز رقیق تر و کم رنگ تـر میشود. هر
گاه شما به مقدار کافی آب بنوشید رنگ ادرار شما بی رنگ و در صورتی که آب کافی در طی روز نیاشامیده بــاشید رنگ   ادرار شـمــا تیره و زرد پر رنگ می شود. بنابرایـن یـک مـعـیـار مطمئن برای اینکه دریابیم آیا آب کافی می نـوشیـم یـا خیر، مشاهده رنگ ادرار است (البته اگر بیماری خاصی نداشته ودارو مـصـرف نـکـرده بـاشیـم). در شکل مقابل 7 رنگ ادرار که بـیـان گر دریافت کافی مایعات است را مشاهده می کـنـیـد. چنانچه رنـگ ادرار شـمـا پـر رنـگ تـر از رنـگ شـماره 3 باشد بمعنی آنست که بدن شما دچار کم آبی است و میــبایست  آب بیشتری در طی روز بنوشید.

خون،املاح صفراوی وبیلی روبین.

* اسید اوریک حاصل از متابولیسم اسید های نوکلئیک و پورینها و اوره حاصل متابولیسم آمینو اسیدهای پروتئینها میباشند. کرآتینین هم حاصل تجزیه کرآتین عضلات است.

* ادرار درون مثانه استریل میباشد. اما مجرای پیشابراه استریل نیست بهمین خاطر ادرار در مسیر خروج خود میتواند آلوده به باکتری گردد.

تغییر رنگ ادرار میتواند در پی مصرف برخی داروها و یا مواد غذایی روی دهد اما همین تغییر رنگ میتواند نشانه یک بیماری خطرناک باشد. در اینجا به رنگهای غیر طبیعی ادرار اشاره و علل آنها را مورد بررسی قرار میدهیم:

1- ادرار قرمز و صورتی (و یا به رنگ چای)

* وجود خون در ادرار (هماتوری): عفونت و التهاب پروستات در آقایان-عفونت مثانه- فشار خون بالا- سنگ کلیه و مثانه-هموفیلی-سرطان مثانه، کلیه و یا پروستات-تراما(شکستگی لگن و یا ضربه به کلیه و مثانه)-سل-یرقان.

* مصرف چغندر، شاه توت و مواد غذایی و قرصهای حاوی رنگدانه های مصنوعی.

* مسمومیت با جیوه و سرب.

* وجود هموگلوبین، میوگلوبین و یا گلبولهای قرمز در ادرار.

* مصرف برخی داروها (مانند ملینها و یا ضد انعقاد خون)

* مصرف ویتامین B.

* در صورت قرمز و یا صورتی شدن ادرار  فورا به پزشک مراجعه کنید.

2- ادرار نارنجی و یا زرد تیره

* نشانه کم آبی بدن.

* بیماری یرقان (زردی).

* مصرف B کمپلکس، مواد غذایی حاوی کاروتن (هویج) و ویتامین C.

* مصرف برخی داروها

3- ادرار سبز و آبی

* رنگهای مصنوعی موجود در مواد غذایی و داروها. رنگدانه METHYLENE.

* مصرف مولتی ویتامینها و مواد حاوی کاروتن.

* عفونت مجاری ادراری (ادرار سبز)-مشکلات صفرا-سطح بالای کلسیم(ادرار آبی).

4- ادرار قهوه ای تیره و یا سیاه

* اختلالات کبدی (هپاتیت ویروسی ،سیروز کبدی)- سرطان ملانوما.

* آلودگی با بتادین.

* مصرف ریواس.

شامل 6 صفحه فایل WORD قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله آزمایشات ادرار (Urinalysis)
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد