حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

عملکرد نیروی انسانی از دیدگاه گمرک

اختصاصی از حامی فایل عملکرد نیروی انسانی از دیدگاه گمرک دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

عملکرد نیروی انسانی از دیدگاه گمرک


عملکرد نیروی انسانی از دیدگاه  گمرک

 

فرمت فایل : word(قابل ویرایش)تعداد صفحات120

 

معرفی ساختار گمرک جمهوری اسلامی ایران
سازمان گمرک ایران از یک ستاد مرکزی و 8 حوزه نظارت تشکیل گردیده است رئیس کل گمرک که سمت معاون وزیر امور اقتصادی و دارائی را دارا می‌باشد بالاترین مقام گمرک ایران است ستاد مرکزی که بر مناطق 8 گانه و گمرکات اجرائی مستقر در تهران سرپرستی و نظارت دارد از حوزه ریاست کل و چهار معاونت تشکیل گردیده است. حوزه‌های نظارت 8 گانه در مناطق مختلف کشور به هر گمرکات اجرائی نظارت داند در تهران، گمرکات مهرآباد، شهریار، غرب، جنوب تهران، امانات پستی و نمایشگاه زیر نظر ستاد مرکزی فعالیت می‌کند. تعداد گمرکات اجرای کشور که در تهران و شهرستانها و اقصی نقاط مرزی و بعضی از جزایر خلیج فارس و بازارچه‌های مرزی کشور مستقر هستند مشتمل بر 155 واحد است که نقش اجرای داشته و به منزله بازوهای اجرای گمرک جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود. ستاد مرکزی گمرک ایران متشکل از واحدهائی است که نقش هدایت کننده و هماهنگ‌‌سازی حوزه‌های نظارت و گمرکات اجرائی کشور را بر عهده دارند و بر حسب مورد، به ابلاغ مقرر است، دستورالعملها و مصوبات و سایر اقداماتی که جهت اجرا لازم است اعلام شود اقدام می‌نماید و یا به رسیدگی و اعلام نظر نهائی در مورد سوالات یا اختلافاتی می‌پردازند که از طرف گمرکات کشور، استعلام شده‌اند.
(پروژه‌ تدوین استراتژی‌های سازمانی و عملیاتی گمرک جمهوری اسلامی ایران، 83، ص 8)
سازمان گمرک با داشتن 4 حوزه معاونت به اجرا امور اصلی گمرکات می‌پردازد که این معاونتها نیز هر یک باعت پوشش قراردادن دفاتر و ادارات کل، مجری وظایف محوله هستند. این معاونتها عبارتند از: (پروژه تدریس استراتژی‌های سازمانی و عملیاتی گمرک جمهوری اسلامی ایران، 83، ص 8)
سازمان گمرک با داشتن 4 حوزه معاونت به اجرا امور اصلی گمرکات می‌پردازد که این معاونتها نیز هر یک باعث پوشش قرار دادن دفاتر و ادارات کل، مجری وظایف محوله هستند این معاونتها عبارتند از : (پروژه تدریس استراتژی‌های سازمانی و عملیاتی گمرک، 83 ص 15)
1- معاونت اداری و مالی
2- معاونت امور گمرکی
3- معاونت طرح و برنامه
4- معاونت حقوقی
اداره ارزشیابی مستقیماً زیر نظر معاونت اداری و مالی متمرکز می‌باشد و از آنجا که بیشتر کار واحد ارزشیابی اجرائی است که از حوزه ریاست کل به این قسمت منتقل شده است.

 

ساختار اداری معاونت اداری
معمولاً ارزیابی عملکرد کارکنان در سازمان در فواصل زمانی معین انجام می‌گیرد در شرایط عادی این کار هر 6 ماه یکبار یا هر سال یکبار انجام می‌شود
در گمرک جمهوری اسلامی ارزشیابی عملکرد، سالانه صورت می‌گیرد ارزشیابی از طریق فرمهائی که از طرف دفتر ارزشیابی توزیع می‌گردد صورت می‌گیرد به این شکل که، قبل از شروع هر سال، در اسفند ماه سال قبل، برای هر یک از کارکنان سه برگ (که در آن مشخصات کاری افراد ذکر گردیده است).
بوسیله بخشنامه‌ ای که به امضای معاون اداری و مالی گمرک رسیده اند به مدیران واحدهای مختلف ستادی و گمرکات اجرائی ارسال گشته و توصیه می‌شود که جهت ارزشیابی از ابتدای سال اقدامات لازم را انجام دهند ارزیابی کنندگان در اول هر دوره می‌بایست با کارمندان، مصاحبه حضوری داشته باشند تا نقاط ضعف و قوت عملکرد کارشان را با خود آنان در میان گذاشته و انتظارات خود را از کارمندان بیان نماید و در طی دوره هم در مورد استانداردهای مطلوب در کار با کارمندان گفتگوهایی را انجام دهند ضمناً بطور مرتب چگونگی عملکرد ارزیابی شونده را در جلسات حضوری بیان نموده و تذکرات لازم را به افراد بدهند تا در پایان هر دوره که می‌بایست نمرة ارزشیابی به کارمند داده شود، جایی برای اعتراض کارمند باقی نمانده باشد و کار ارزشیابی بصورت شایسته و مناسب و بدون تبعیض انجام گیرد تا مزایای را که از این راه می‌تواند عاید کارمند شود، به خاطر عدم آگاهی وی از قوانین و مقررات و یا بخاطر عدم دقت در تجزیه و تحلیل شغل، از وی سلب نگردد. کارشناسان واحدهای ارزشیابی در طی سال به واحدها، جهت مذاکره با مدیران، مراجعه کرده تا در مورد ارائه تذکرات لازم مدیران به کارمندان، اطمینان یابند بدین ترتیب کارشناسان واحدهای ارزشیابی، مدیران را ارزیابی نموده و سپس به مدیران ارشد سازمان گزارش کرده تا در این زمینه، تصمیم مقتضی را بگیرند از طرف دیگر به جهت اهمیت دادن و ارزش نهادن به عملکرد کارمند، پیشنهاد شده است که دفتری را برای این کار مشخص نمایند بطوریکه اسم هر کارمند بالای آن ذکر و نوشته شود تا هر گونه عملکرد مناسب و یا هر گونه مشکلی که در طی دوره پیش آمده، در آن بیان شود بدین ترتیب با بررسی اسناد جمع‌آوری شده نقاط قوت و ضعف کارمند و کارایی وی در طی یک دورة ارزشیابی شخص گردیده و با انتقال این مطالب به فرم‌های ارزشیابی در پایان هر دوره نتایج عملکرد هم به اطلاع خود کارمند و هم به اطلاع واحد ارزشیابی خواهد رسد. اما فرآیند ارزشیابی برای کارمندان مشغول به کار در سازمانها و واحدهای کاری در شهرستانها، بدین صورت انجام می‌گیرد که فرمهای ارزشیابی آنان بدلیل عدم وجود واحد ارزشیابی مستقل در شهرستان مربوطه، به واحد ارزشیابی تهران فرستاده می‌شود و گر چه تمامی مراحل مربوط به ارزشیابی همچون روندیست که در مورد کارکنان شامل در تهران انجام می‌گیرد معذلک نتایج ارزشیابی کارکنان شاغل در گمرکات اجرای شهرستانها در تهران اعلام می گردد و سپس واحد ارزشیابی با بررسی و نظارت بر فرم ارزشیابی تکمیل شده، مجوز افزایش فوق العاده شغل را برای 10% کارکنان هر واحد به میزان 20% و برای 10% دیگر به میزان 10% علاوه بر افزایش سنواتی، صادر می‌نماید مضافاً بر اینکه بر 15 تا 50 نفر، که در طول 3 سال متوالی یا 5 سال متناوب بالاترین امتیاز را گرفته اند یک گروه تشویقی تعلق می‌گیرد در صورتیکه مثلاً در حالت عادی کارمندی که دیپلم باشد و 5 سال کار کند یک گروه می‌گیرد به هر حال این یک فرصت مناسبی است که کارمند می تواند علاوه بر آن گروه متداول، و در مدت سه سال بتواند یک گروه تشویقی و دیگر هم بگیرد. بهر حال فرآیند ارزشیابی کارکنان در موارد متعددی از جمله در انتخابها، ارائه گروههای تشویقی، فرآیند آموزشی و . . . کاربرد فراوانی دارند که هم اکنون در گمرک جمهوری اسلامی ایران از آن بهره ای برده نمی‌شود. (پروژه تدوین استراتژی‌های سازمانی و عملیاتی گمرک،


دانلود با لینک مستقیم


عملکرد نیروی انسانی از دیدگاه گمرک
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد