نخستین بار وو و لی (2007) در مقاله ای با عنوان توسعه شایستگی های مدیران از تکنیک دیمتل با رویکرد فازی استفاده کردهاند. همچنین الگوریتم اجرای این تکنیک تحت تاثیر روش فازیزدایی در بسیاری از مقالهها به انحراف کشیده است که در جای خود توضیح داده خواهد شد. در واقع رویکرد فازی برای مقابله با عدم قطعیت و ابهام موجود در عبارات کلامی پاسخدهندگان مورد استفاده قرار میگیرد.
تکنیک دیمتل که از انواع روشهای تصمیمگیری بر اساس مقایسههای زوجی است، با بهرهمندی از قضاوت خبرگان در استخراج عوامل یک سیستم و ساختاردهی نظاممند به آنها با بکارگیری اصول نظریه گرافها، ساختاری سلسلهمراتبی از عوامل موجود در سیستم همراه با روابط تاثیر و تاثر متقابل ارائه میدهد، بگونهای که شدت اثر روابط مذکور را به صورت امتیاز عددی معین میکند. روش دیمتل جهت شناسایی و بررسی رابطه متقابل بین معیارها و ساختن نگاشت روابط شبکه به کار گرفته میشود. از آنجا که گراف های جهت دار روابط عناصر یک سیستم را بهتر می توانند نشان دهند، لذا تکنیک DEMATEL مبتنی بر نمودارهایی است که می تواند عوامل درگیر را به دو گروه علت و معلول تقسیم نماید و رابطه میان آن ها را به صورت یک مدل ساختاری قابل درک درآورد.
تکنیک دیمتل عموماً برای بررسی مسائل بسیار پیچیده جهانی بهوجود آمد. دیمتل نیز برای ساختاردهی به یک دنباله از اطلاعات مفروض کاربرد دارد. بهطوریکه شدت ارتباطات را بهصورت امتیازدهی مورد بررسی قرار داده، بازخورها توأم با اهمیت آنها را تجسس نموده و روابط انتقال ناپذیر را میپذیرد.
در این فایل به صورت کامل، تکنیک دیمتل فازی توضیح داده شده است. این فایل WORD حاوی 14 صفحه توضیح کامل در رابطه با تکنیک FDEMATEL , بشکل گام به گام و تمامی مراحل شامل جدول ها و نمودارها و اشکال و ...، کاملا تشریح شده است.با توجه به موردی بودن تحقیق، تمام اعداد واقعی بوده و تکنیک دیمتل فازی به صورت عملی تست شده است. این فایل شما را برای تجزیه و تحلیل فصل چهارم پایان نامه یاری خواهد کرد.
دیمتل فازی ( پاورپوینت آموزش تکنیک دیمتل فازی)، FUZZY DEMATEL
آموزش دیمتل فازی, به صورت گام به گام , FDEMATEL