حفظ کیفیت و سلامت محصولات غذایی یکی از عمده ترین اهداف و تلاش های انسان های امروزی می باشد . در همین مورد , حفظ کیفیت و سلامت مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است و به بررسی مواد آلوده کننده ها و وقایع طبیعی که به طور طبیعی در مواد غذایی رخ می دهد و ایجاد مواد سمی می کند و یا هر ماده دیگری که می تواند برای حفظ سلامت مضر باشد یا ایجاد بیماری مزمن کند .
علاوه بر موضوع سلامت مواد غذایی , کیفیت مواد غذایی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد که شامل , مواد مربوط با مواد غذایی , شفافیت , رنگ , بافت و ساختار , مزه و طعم و بررسی خواص دیگر می باشد .
صنایع غذایی می تواند تقسیم شود به چندین بخش مختلف , تولید مواد غذایی ( به صورت اشکال طبیعی ) مهندسی مواد غذایی , مراحل تولید , بسته بندی و انبار کردن , و توضیع مواد غذایی می باشد .
در حالیکه مهندسی صنایع غذایی اشاره دارد به مراحل مهندسی که مرتبط با تولید مواد غذایی است که شامل روش ها و تکنیک هایی است که به کار برده می شود و جهت انتقال اجزا و تولید مواد غذایی جهت مصرف کنندگان است .
صفت بسته بندی مواد غذایی نیز مسئولیت های زیادی در جهت ذخیره وحفظ مواد غذایی و نگهداری صحیح آنها در شرایط انبار و توضیع آنها دارد . اما یک نقش اساسی در حفظ سلامت و کیفیت مواد غذایی دارد . اگر چه با کمک هنر آشپزی صحیح نیز می توان در حفظ کیفیت مواد غذایی نقش داشت , و با به کار بردن روش های صحیح تهیه و پخت مواد غذایی می توان کیفیت آنها را حفظ کرد . همه ی این عوامل وابسته به این است که مواد غذایی از چه عناصر و با چه کیفیتی تهیه شده باشد .
علاوه بر این , به این علت که تهیه مواد غذایی وابسته به موقعیت و آب و هوایی است که به طور طبیعی در آن منطقه وجود دارد و هر منطقه محصول خاص خودش را دارد , گاهی اوقات مجبوریم مواد غذایی را بسته بندی کنیم و در انبار ذخیره کنیم و به دیگر نقاط جهان و کشورهای مختلف بفرستیم و همین عوامل گاهی باعث از دست دادن کیفیت محصولات می شود .
شامل 12 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله نانوتکنولوژی جهت سلامت و کیفیت مواد غذایی