آلودگی هوای شهری وآلودگی هوای فرا- مرزی وتأثیر آن بر سلامتی انسان
شناخت ارتباط بین آلودگی هوای محل سکونت انسان و بیماریهای تنفسی نیز به اولین استفاده از زغال سنگ به عنوان منبع احتراق در قرن چهاردهم بر می گردد. که در نتیجه استفاده از آن بسیاری از مردم بیه بیماریهای شدید قلبی دیوی مبتلا شدند و یا جان خود را از دست دادند.
حملات حاد آلودگی هوا ناشی از رکورد هوا بود که در اثر آن غلظت آلاینده های جوی، به ویژه So2 وذرات معلق، به شدت افزایش یافت. در بدترین این حملات که در لندن روی داد در مجموع بیش از 4000 نفر جان باختند که کاملاً بی سابقه بود.
آلاینده های بخصوصی که اثر بر دستگاه تنفسی انسان دارند.
مشخص شده که برخی از انواع مهم آلودگی هوا اثربدی بر دستگاه تنفسی انسان دارند. اکسیدهای گوگرد وانواع ذرات اسیدی، اکسید کننده های نوری- شیمیایی و تعداد زیادی از آلاینده های ناشی از صنعت جزء این گروه هستند.
دی اکسید گوگرد
So2 در اثر احتراق گوگرد موجود در سوختهای فسیلی، مانند زغال سنگ و نفت خام، تولید میشود. بنابراین منابع اصلی آلودگی محیط زیست با So2 عبارت است از نیروگاههای مولد برق، پالایشگاه های نفت و کوره های ذوب فلز.
So2 گازی است شفاف وبا قابلیت حل زیاد در آب و در نتیجه غشای مخاطی مجاری تنفسی فوقانی مونومری آن را جذب می کند ودر حد بسیار کمتری از آن به بخش های انتهایی دید می رسد.
دی اکسید گوگرد آزاد شده به درون جو در حالت گازی باقی نمی ماند. این گاز با آب، فلزات، ونیز سایر آلاینده ها وارد واکنش شیمیایی شده و آئروسل می سازد. مرگ ومیر اشخاصی که به بیماریهای مزمن دیوی وقلبی مبتلا بوده اند. در اثر تماس با آئروسل های اسیدی افزایش یافته است وسرانجام آئروسل های اسیدی موجب باران اسیدی می شود که حیات آبزیان را به خطر می اندازد.
شامل 24 صفحه word
دانلود تحقیق بهداشت( سلامت انسان و محیط زیست)