بروز آن در سالهای اخیر افزایش واضح داشته است که به خاطر بهبود روشهای تشخیصی است. شیوع آن در برخی کشورها از 43 تا 84 در میلیون (1) تا 14 درصد هزار (2) ذکر شده است. موارد فامیلی آن نیز دیده شده است. ارتباط این بیماری با انواع HLA طی بررسیهای بعمل آمده در مناطق مختلف یکسان نبوده است و تفاوتهایی در ارتباط با نوع HLA دیده شده است (1، 2).
پراکندگی وسیع سنی این بیماری و ناتوانی همراه که محدودکننده کارکرد اشخاص مبتلا میباشد و در طی دوره 4-7 ساله فرد را از فعالیت محروم میکند از مشخصات این بیماری است (1). نکته مهم عدم تشخیص به موقع بیماری و خطرات مصرف برخی داروها و انجام اقدامات جراحی و بیهوشی است که خود منجر به ابتلا بیمار به کریز تنفسی و خطر مرگ در موارد عدم شناسایی میگردد. در مقابل اقدامات درمانی وجود دارد که تا حد زیادی بیماری را کنترل و کارکرد فرد را بهبود میبخشد. همه این شواهد مؤید اهمیت دادن به این بیماری و تشخیص و درمان آن میباشد. با توجه به نکات بالا و عدم بررسی ارتباط نوع HLA با میاستنی گراویس در منطقه جنوب شرق ایران بررسی آن میتواند ارتباطات جدیدی را نشان داده و بیشتر جنبههای ژنتیکی و آنتیژنی بیماری را به ما نشان دهد و در تأیید بیماری نیز مؤثر واقع گردد.
داروهای ضد میاستنی گراویس
بیماری میاستنی گراویس در صورتی ایجاد میشود که سیستم ایمنی معیوب گردد و پادتنهایی تولید کند که انتقال پیام را بین سیستم اعصاب و عضلات ارادی مختل نماید.
در نتیجه، پاسخ عضلانی که گرفتار میشوند عضلات کنترل کننده چشمها، پلکها، صورت، حنجره و حلق هستند و با پیشرفت بیماری عضلات دست و پا نیز گرفتار میشوند.
این بیماری اغلب به اختلال غده تیموس که منبع پادتنهای نابود کننده است ارتباط دارد.
روشهای مختلفی برای در میان میاستنی گراویس وجود دارند از جمله برداشتن غده تیموس یا کاهش موقت پادتنهای موجود در خون به کمک روشی موسوم به پلاسمافرز داروهایی که عملکرد عضلات را بهبود میبخشند.
اصولاَ نئوستیگمین و پیریدوستیگمین، تجویز میشوند.
این داروها را به تنهایی یا همراه با داروهای دیگری که سیستم ایمنی را سرکوب میکنند مثل آزاتیوپرین یا کورتیکواستروئیدها میتوان بکار برد.
چرا داروهای ضد میاستنی گراویس مصرف میکنیم؟
داروهایی که پاسخ عضلانی به پیامهای عصبی را بهبود میبخشند مصارف متعدد دارند.
یکی از این داروها، ادروفونیوم، خیلی سریع عمل میکند و به محض مصرف شدن بهبودی چشمگیری در علائم بیماری بوجود میآورد.
از این اثر برای تائید تشخیص میاستنی گراویس استفاده میشود.
شامل 11 صفحه word
دانلود مقاله بیماری میاستنی گراویس