مجموعه مطالب مذهبی و استفاده در مقاله نویسی و تحقیق های دانش آموزی و دانشجویی
بروشور های مذهبی
مقالات مذهبی
تحقیق های مذهبی
تفسیر آیات
دوازده امامان
دین و اقتصاد
مطالعهٔ نظامهای اقتصادی نشان میدهد که شناخت درست آنها بر شناخت دقیق مبانی فکری و فلسفی شکلدهندهٔ آنها متوقف است، و مهمترین موضوع تأثیرگذار بر اهداف، اصول و چارچوبهای نظامهای اقتصادی، نگرش مکاتب گوناگون به بحث دین و قلمرو آن است.
نظریهپردازان سوسیالیسم با اعتقاد به فلسفهٔ ماتریالیسم، خدا و دین را انکار کردهاند؛ در نتیجه، در طراحی نظام اقتصادی، جایگاهی برای آموزههای الاهی قائل نیستند. نظریهپردازان اقتصاد سرمایهداری با اعتقاد به فلسفهٔ دئیسم، نقش خداوند را در خالقیت او منحصر کرده، آموزههای پیامبران را به حوزهٔ اخلاق و معنویت مربوط دانستند؛ در نتیجه، آنان نیز در طراحی نظام سرمایهداری، نقشی برای دین و تعالیم الاهی قائل نشدند.
نماز از دیدگاه قرآن
نماز در تمام ادیان الهی به عنوان برترین آیین عبادی و رکن معنویّت و ارتباط با خداوند مطرح بوده است. درخواست حضرت ابراهیم(ع) چنین بوده است که: «ربّ اجعلنی مقیم الصلوهٔ و من ذریّتی...؛۱ پروردگارا، من و ذریّهام را برپا دارنده نماز قرار ده». به حضرت موسی(ع) در کوه طور خطاب شد: «انّنی انا الله لا اله الاّ أنا فاعبدنی و اقم الصّلوهٔ لذکری؛همانا من الله هستم، معبودی جز من نیست مرا پرستش کن و نماز را برای یاد من برپا دار».
حضرت عیسی(ع) میگوید: «... و اوصانی بالصّلوهٔ والزّکاهٔ ما دمت حیّا؛۳... و مرا توصیه به نماز و زکات مادام که زندهام کرده است».
و در چند جای قرآن سخن از میثاق بنیاسرائیل است که بخشی از موادّ آن اقامه نماز است.۴
در آیین مقدّس اسلام نیز «نماز» جایگاه ویژهای دارد و در قرآن کریم بر آن تأکید فراوان شده است.
در این کتاب الهی وظایفی برای مسلمانان، در مقابل نماز مقرر شده است. این وظایف عبارتند از:
۱ـ برپایی نماز.
در آیات زیادی برپایی نماز در کنار «ایتاء زکوهٔ»؛ پرداختن زکات آمده است.
تفسیر سوره ی کوثر
سوره کوثر [108].
این سوره در ((مکه )) نازل شده و داراى 3 آیه است .
محتوا و فضیلت سوره :.
در شان نزول این سوره مى خوانیم : ((عاص بن وائل )) که از سران مشرکان بود,پیغمبراکرم (ص ) را بـه هـنـگام خارج شدن از مسجدالحرام ملاقات کرد, و مدتى باحضرت گفتگو نمود, گروهى از سران قریش در مسجد نشسته بودند و این منظره رااز دور مشاهده کردند, هنگامى که ((عاص بن وائل )) وارد مسجد شد به او گفتند: با که صحبت مى کردى ؟ گفت : با این مرد ((ابتر))!.
تـوضـیـح ایـن که : پیغمبراکرم (ص ) دو فرزند پسر از بانوى اسلام خدیجه داشت : یکى ((قاسم )) و دیـگرى ((طاهر)) که او را ((عبداللّه )) نیز مى نامیدند, و این هر دودر مکه از دنیا رفتند, و پیغمبر اکرم (ص ) فاقد فرزند پسر شد, این موضوع زبان بدخواهان قریش را گشود, و کلمه ((ابتر)) (یعنى بلاعقب ) را براى حضرتش انتخاب کردند;Š فکر مى کردند با رحلت پیغمبراکرم (ص ) برنامه هاى او به خاطر نداشتن فرزند ذکور تعطیل خواهد شد و خوشحال بودند.
قـرآن مـجـیـد نـازل شـد و بـه طرز اعجازآمیزى در این سوره به آنها پاسخ گفت , وخبر داد که دشـمـنـان او ابـتر خواهند بود, و برنامه اسلام و قرآن هرگز قطع نخواهدشد, بشارتى که در این سوره داده شده از یکسو ضربه اى بود بر امیدهاى دشمنان اسلام , و از سوى دیگر تسلى خاطرى بود بـه رسـول اللّه (ص ) که بعد از شنیدن این لقب زشت و توطئه دشمنان قلب پاکش غمگین و مکدر شده بود.
در فضیلت تلاوت این سوره در حدیثى از پیغمبراکرم (ص ) آمده است :.
((هـرکس آن را تلاوت کند خداوند او را از نهرهاى بهشتى سیراب خواهد کردو به عدد هر قربانى کـه بـنـدگـان خدا در روز عید (قربان ) قربانى مى کنند, و همچنین قربانى هائى که اهل کتاب و مشرکان دارند, به عدد هر یک از آنان اجرى به اومى دهد)).
نام این سوره (کوثر) از اولین آیه آن گرفته شده است .
به نام خداوند بخشنده بخشایشگر.
80 مطالب مذهبی و استفاده آنها در مقاله نویسی و تحقیق های دانش آموزی و دانشجویی