فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:26
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
آفتابگردان 1
تاریخ کشت 1
روش کاشت 2
آبیاری 5
تبخیر و تعرق در پوشش گیاهی 9
روشهای محاسباتی ETo 11
روش بلانی کریدل محاسبه شده توسط FAO 13
محاسبه ضریب گیاهی 15
محاسبات 19
نتیجه گیری 23
منابع 24
منابع:
1- تولید نباتات صنعتی- تالیف دکتر خواجه پور محمد رضا- دانشگاه صنعتی اصفهان- انتشارات جهاد دانشگاهی اصفهان
2- اختلالات تغذیه ای در آفتابگردان- افزایش پی.سیلندر. بلامی، جی.ادوارد زوسی.جی آشر- مترجم: عرشی یوسف-نشر کمیته دانه های روغنی و همکاری شرکت سهامی توسعه کشت دانه های روغنی
3- دانه های روغنی- ای.آ.وایس- مترجم: ناصری فرشته- نشر معاونت فرهنگی آستان قدس رضوی
4- هوا و اقلیم شناسی – دکتر علیزاده امین- انتشارات آستان قدس رضوی
5- آمار هواشناسی سال 80
آفتابگردان
امروزه آفتابگردان از نظر مجموع محصول و تجارت جهانی یکی از دانه های روغنی عمده جهان محسوب می شود و احتمالا حتی اهمیت آن باید بیشتر شود. این روند نخست مرهون معرفی ارقام پاکوتاه هیبرید است که میزان بازدهی آنها بالاست. این انواع نه تنها میزان روغن را در هر هکتار افزایش داد بلکه امکان کاشت مکانیزه سودمندتری را فراهم آورد. تاکید بر فواید چربیهای اشباع نشده در غذای انسان، استفاده از روغن آفتابگردان را در روغهای خوراکی و غذاهی پختنی افزایش داد.
تاریخ کشت:
حداقل حرارت لازم برای جوانه زدن بذر آفتابگردان حدود 8 تا 10 درجه سانتیگراد در خاک است. معمولا این حرارتها در خاک با رسیدن میانگین شبانه روزی حرارت هوا به 10 تا 15 درجه سانتیگراد (بسته به عوامل خاک و اقلیم) تامین می گردد. طول فصل رشد مورد نیاز رقم، زمان وقوع اولین سرمای کشنده (حدود2- درجه سانتیگراد ) در پائیز، برخورد دوران گرده افشانی با فعالیت حشرات و فرار دوران گرده افشانی و اوایل دانه بندی از گرمای شدید تابستان(حرارت های ماکزمم بیش از 35 درجه سانتیگراد ) از عوامل تعیین کننده در انتخاب تاریخ مناسب کشت آفتابگردان است.
تحقیق محاسبه تبخیر و تعرق گیاه آفتابگردان