حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه تاریخچه نوشابه سازی در جهان

اختصاصی از حامی فایل پایان نامه تاریخچه نوشابه سازی در جهان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه تاریخچه نوشابه سازی در جهان


پایان نامه تاریخچه نوشابه سازی در جهان

این فایل در قالب ورد و قابل ویرایش در 120 صفحه می باشد.

 

فهرست مطالب

عنوان                                   صفحه

فصل اول

1- مقدمه: 1

تاریخچه نوشابه­سازی در جهان: 2

تاریخچه نوشابه­سازی در ایران: 4

تاریخچه کارخانه زمزم: 5

مشخصات کلی کارخانه زمزم شرق تهران: 6

اهمیت مصرف نوشابه: 7

2- خط تولید : 10

1-2- دستگاه تخلیه­کننده بطری از جعبه (Un Caser) 10

2-2- بطری­شور “Bottle Washer” 10

3-2- آئینه­بان 15

4-2- فلومیکس (Flow-Mix) 15

5-2- هواگیر آب (Deaerator) 16

6-2- کربوکولر 17

7-2- کمپرسورها 19

8-2- کندانسورها 19

9-2- پرکردن بطریها و بسته­بندی: 20

10-2- دستگاه تشتک­زن 21

11-2- پرکردن جعبه نوشابه (Case Packer) 22

 

 

 

عنوان                                   صفحه

فصل دوم

الف) آب 25

مقدمه: 25

ویژگیهای آب مصرفی در صنایع نوشابه­سازی: 27

1-1- خواص فیزیکی آب: 29

2-1- خواص شیمیایی آب 31

انواع موادشیمیایی مصرفی جهت تصفیه آب 41

عملیات واحد تصفیه آب 42

ب) واحد عصاره: 48

عصاره یا بنیان نوشابه: 48

افزودنیهای مجاز در نوشابه: 48

شیرین­کننده­ها (Sweeers) 49

تهیه شربت اولیه از شکر جامد: 50

فیلتراسیون شربت اولیه: 51

روشهای فیلتراسیون شربت اولیه: 51

تهیه شربت نهایی (عصاره): 53

روش نگهداری و ذخیره عصارة غلیظ نوشابه: 53

انواع عصارهها: 54

1- عصاره کولا 54

2- عصاره­های پرتقالی: 56

3- عصاره نوشابه­های ساده 57

4- عصاره آب میوه­جات 58

ج- واحد گاز دی اکسید کربن CO2 59

دی اکسید کربن و خصوصیات گاز کربنیک در نوشابه 59

عنوان                                   صفحه

روش تولید گاز CO2 : 59

د- «واحد CAN» 62

مشخصات قوطی­های فلزی: 62

بسته­بندی محصول: 63

تفاوت پر کردن قوطی با پر کردن بطری: 64

د- کنترل کیفی: 65

1- د- آزمایشهای مربوط به آب: 66

2-د- آزمایش مربوط به عصاره خانه: 68

3-د- آزمایش واحد تولید گاز CO2 : 68

4-د- آزمایشات انجام گرفته روی نوشابه: 69

اندازه­گیری قند قبل از هیدرولیز و بعد از هیدرولیز: 74

5-د- اندازه­گیری درصد سود کاستیک در بطری شور: 76

6-د- آزمایش بطری خارج شده از بطری شور: 77

7-د- تعیین خاکستر کل: 77

8-د- تعیین مقدار بنزوات سدیم برحسب اسید بنزوئیک: 77

9-د- آزمایشهای میکروبی: 78

9-3-MOهای مسئول فساد 82

هدف از آزمایشهای میکروبی در نوشابه­ها: 85

شمارش میکروب (توتال کانت) : 86

کپک و مخمر: 86

کلی فرم 86

مسائل بهداشتی در کارخانه: 87

بهداشت کارکنان: 87

بهداشت انبارها: 87

عنوان                                   صفحه

مایعهای مخصوص تمیزکننده: 89

دستگاههای تمیزکننده: 91

عوامل مؤثر در استریلیزه نمودن صحیح: 93

استریلیزه نمودن قسمتهای مختلف دستگاه: 94

صادرات و واردات : 94

 

فصل سوم

موقعیت شغلی کارآموز: 96

امور جاری در دست اقدام کارخانه زمزم : 96

محاسن و معایب : 96

 

فصل چهارم

نتیجه­گیری: 98

پیشنهادات: 99

توصیه­ها: 99

ضمیمه­ها (استانداردها) : 100

منابع: 112

 

مقدمه:

آب قسمت اعظم و مهمی از رژیم غذایی متعادل روزانه به شمار می­آید و بدن برای انجام یکسری از فعل و انفعالات و واکنش­ها به آب نیاز دارد که می­توان هضم و جذب غذا و نهایتاً دفع مواد زائد، تنظیم درجه حرارت بدن جذب اکسیژن در شش­ها و دفع انیدریک و تغییرات شیمیایی درون عضلات و نرم شدن مفصلها را نام برد.

بدن روزانه به 8 لیوان آب نیاز دارد که مقداری از آن از طریق غذاهای مختلف به بدن می­رسد و 5 الی 6 لیوان دیگر برحسب عادات غذایی و به صورتهای مختلف وارد بدن می­شود.

نوشیدن شیر بسیار مطلوب است ولی متأسفانه به حد کفایت موجود نبوده است. آب میوه هم به علت گرانی درحد نسبتاً کمی در مقایسه با نوشابه­های دیگر مصرف می­شود و در برخی از شهرها مانند تبریز، شیراز و مشهد و ... عرقیات که عصارة تقطیر بعضی از گیاهان است رواج دارد. آشامیدنی­های دیگر مانند آب معدنی، قهوه، نسکافه و ... به مقدار کم مصرف می­شود.

در کشور آمریکا نسکافه با شیر یا کافی­میت، در انگلیس چای، در فرانسه شراب، در برزیل قهوه و در پاکستان شیر مصرف می­شود. اما در 200 سال اخیر در رژیم غذایی مردم دنیا نوشابه­های غیرالکلی یا سبک رواج پیدا کرده است که این محصولات غذایی دارای دو خصوصیت عمده می­باشند:

1- این محصولات بصورت مایع و برای رفع عطش مصرف می­شوند.

2- محصولاتی هستند که گذشته از قند موجود در آن که ارزش کالری­زایی دارد، معمولاً ارزش غذایی دیگری ندارند.

اصطلاح نوشابه حدود 30 سال است که در زبان فارسی رواج پیدا کرده است. نوشابه­ها جزء نوشیدنی­ها به حساب می­آیند تفاوت نوشیدنی­ها با آشامیدنی­ها این است که آشامیدنی­ها گذشته از جنبه فرح­بخش بودن نیاز بدن را تأمین می­کنند اما در مورد نوشیدنی­ها هیچ کوششی جهت اثبات مغذی بودن آنها انجام نمی­شود.

فرهنگ مصرف نوشابه در بین مردم ایران و در غذای روزمره به غلط یا صحیح بسیار جا افتاده است و روز به روز بیشتر می­شود و به همین دلیل کارخانه­های تولیدکننده تمامی توان خود را در افزایش راندمان تولید به کار می­برند و زمانی که کمیت افزایش یابد، کیفیت فدای کمیت شده و تا زمانی که کیفیت محصولات داخلی در سطح جهانی نباشد نمی­توان از واردات نوشابه­های خارجی جلوگیری کرد که این امر مستلزم سرمایه­گذاری و ارتقاء سطح علمی و گسترش خطوط تولید است.

به همین منظور کیفیت نوشابه­ها باید به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد و امکان تولید نوشابه­هایی با استفاده از امکانات داخلی و استفاده از مواد سنتی به­خصوص عرقیات سنتی مورد توجه قرار گیرد.

تاریخچه نوشابه­سازی در جهان:

از زمانی که بشرعلاوه بر مصرف آب نوشیدنی توانست موادی چون طعم­دهنده­ها و شیرین­کننده­ها را به آب اضافه کند تاریخ نوشابه­سازی شکل گرفت، گرچه تاریخ دقیق پیدایش آن به درستی مشخص نیست ولی تصور بر آن است که ابتدا در خاورمیانه و بویژه در نواحی جنوبی ایران و در خوزستان روش­هایی برای حرارت دادن نیشکر و تهیه کارامل ابداع کرده بودند  با رقیق کردن آن، شربت­هایی تهیه می­کردند که بیشتر جنبة درمانی داشت که این به 2500 سال پیش برمی­گردد. شاید بتوان گفت که نیشکر سوخته و یا کارامل رقیق شده جزء اولین نوشابه­هایی باشد که حاوی طعم کارامل و شکر است. بعدها که مصرف شیرین­کننده­ها متداول گشت، طعم­دهنده­هایی نظیر، لیمو، آلبالو، زرشک، آلو، انجیر و بسیاری از عرقیات نظیر، نعناع، آویشن، بهارنارنج و ... به­طور طبیعی در نوشیدنی­های مصرفی در ایران مورد مصرف قرار گرفت، اما متأسفانه تکنیک استفاده از عرقیات و استخراج اسانس در حقیقت امولسیون طعم­دهنده در آب تا امروز در ایران پیشرفتی نداشته است واز این رو تهیه شربت­ها و نوشابه­ها در کشورهایی نظیر ایران، مصر، هندوستان متوقف و دامنة توسعه آن به اروپا و آمریکا کشیده شد.

استفاده از گاز کربنیک در آب­های معدنی و تلاش برای تهیه مصنوعی که در ابتدا از طریق اسیدکردن بی­کربنات سدیم و ی کربنات سدیم صورت می­گرفت که البته امروزه روشی منسوخ شده است و نام نوشابه­های سودا هم به همین دلیل به آنها اطلاق می­گردد، به قرن شانزده میلادی در اروپا برمی­گردد که شروعی برای گسترش نوشابه­سازی در دنیا محسوب می­شود. با وجود آنکه آشامیدنی­های حاوی گازکربنیک مانند، آب معدنی­ها، آب چشمه­ها قرن­ها مورد استفاده بوده است ولی گسترش واقعی آن عملاً از سال 1865 شروع شده است.

تاریخ پیدایش نوشابه در کشور آمریکا به زمانی برمی­گردد که دانشمندان آمریکایی مانند Rush در فیلادلفیا به مطالعه بر روی آبهای معدنی و شیمی آبها علاقه نشان دادند. در آبتدای قرن هفدهم بخاری که به صورت حباب از آبهای معدنی خارج می­گردید با نام گاز یا حباب محبوس شناخته شد.

تهیه و تولید نوشابه­های غیرالکلی گازدار به صورت بهداشتی و در بسته­بندی مطمئن نخستین بار توسط جان پمبرتون در شهر آتلانیا در سال 1886 جامه عمل پوشید و با نام کوکاکولا و فروش روزانه 6 بطری وارد بازار شد که امروزه با گذشت بیش از 100 سال نوشابه­ها در انواع مختلف و چندصد میلیون بطری فروش روزانه در سراسر جهان عرضه می­شود. در اواخر قرن نوزدهم یک داروساز به نام Brodham در شمال کارولینا نوشابه­ای ساخت و نام تجارتی پپسی­کولا را برای نوشابه خود انتخاب نمود. در سال 1910 آقای برادهام پپسی­کولا را به 280 تولیدکننده عرضه کرد و بعد از سال 1930 به توزیع فروش بین­المللی پپسی­کولا همچون کوکاکولا افزایش یافت که بعدها به منظور جلب مشتری، پپسی­کولای رژیمی (Diet) را به بازار عرضه کرد.

با پیشرفت تکنولوژی مصرف نوشابه­های گازدار افزایش پیدا کرد و به علت عرضه راههای جدید به حد قابل ملاحظه­ای رسید. تولیدکنندگان از هرگونه طعم­های امکانپذیر مختلف برحسب ذائقه عموم استفاده نمودند که این تنوع یکی از دلایل عمومیت پیدا کردن مصرف نوشابه به عنوان یک فرآورده نیروبخش گردید و از دلایل دیگر آن در دسترس بودن و چگونگی به سهولت یافت شدن آنها می­باشد، امروزه علاوه بر نوشابه­های رژیمی، تولید نوشابه­های ایزوتونیک یا ورزشی بازار مناسب دیگری برای نوشابه­ها به شمار می­ آیند.


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه تاریخچه نوشابه سازی در جهان
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد