خلاصه پایان نامه:
در تحقیق حاضر عملکرد لرزه ای سازه های دارای سه نوع متفاوت اتصال خورجینی مورد بررسی قرار گرفت که این اتصالات عبارتند از:1- اتصال صلب خورجینی 2- اتصال متداول (معمولی) خورجینی 3- اتصال قیچی سان خورجینی
بدلیل اینکه اتصال خورجینی بیشتر در ساختمانهای کوتاه و متوسط بکار می رود، تعداد طبقات قابها 4، 6 و 8 منظور گردید. به منظور بررسی عملکرد این قابها نخست تغییر مکان هدف این قابها در حالتی که بر روی خاکهای نوع II و III قرار دارند با استفاده از روش طیف ظرفیت اصلاح شده توسط چوپرا تحت زلزله مبنای طرح (سطح خطر 1) محاسبه گردید. سپس با مقایسه تغییر شکلها و نیروهای موجود در سازه در تغییر مکان هدف با معیارهای پذیرش، سطح عملکرد هر یک از اجزاء سازه و در نتیجه سطح عملکرد سازه مشخص گردید. مطابق این تحقیق برای قابهای دارای اتصال خورجینی صلب واقع بر روی خاک نوع II و III عملکرد ایمنی جانی با حاشیه امنیت بالا پیش بینی می گردد. همچنین برای قابهای دارای اتصال خورجینی قیچی و معمولی قرار گرفته بر روی هر دو نوع خاک مذکور عملکرد ایمنی جانی پیش بینی می گردد.
برای اتصالات خورجینی قیچی تمامی قابها و اتصالات خورجینی معمولی قابهای 4 و 6 طبقه عملکرد ایمنی جانی و برای اتصالات خورجینی معمولی قاب 8 طبقه عملکرد آستان فروریزش پیش بینی می گردد.
پایان نامه رشته عمران تحلیل عملکرد سازه های فولادی دارای اتصال خورجینی به روش طیف ظرفیت