تکیه هفتنان یا موزه سنگ از بنا های دوره کریم خان زند
(1192-1178)است .
باغ مصفایی است که در شمال شیراز و در دامنه ی کوه چهل مقام
و در پایین تخت ضرابی در محله ای که امروز ان را هفتن می نامند
واقع شده است.
وجه تسمیه ان به هفتنان به دلیل وجود قبر هفت عارف است که در ان
جا مدفون شده اند.که کریم خان زند روی هر کدام سنگ بزرگی بدون کتیبه قرار داده است.
این تکیه با مسا حتی برابر با 3388 متر مربع و زیر بنایی با 988متر مربع است .عمارت هفتنان به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می شود.قسمت شمالی عمارت دو طبقه است.در طبقه اول ان تالاری مرتفع با دو ستون سنگی یک پارچه ساخته شده است .بر روی این ستون ها با رنگ و رو غن نقشها یی ترسیم شده است که بر اثر گذشت زمان و تاثیر عوامل بر روی انها به تدریج محو شده اند
در 2 طرف تالار دو راهرو قرار گرفته است . که در هرطرف ان یک اتاق ساخته شده است.کف ایوان با کاشی های قرمز رنگ پوشیده شده و ازارههای ان نیز با سنگهای مرمر لیمویی رنگ تزیین شده است
در سه گوشه ی ایوان در اطراف تالار و بر روی طاقچه های ایوان
پنج مجلس نقاشی از کارهای اقاصادق نقاش دوران زندیه وجود دارد.
این مجالس عبارتند از:اول:درویشی با تبرزین و کشکول و محاسن سفید.دوم:حضرت موسی درحال شبانی و تعدادی گوسفند.سوم:منظره شیخ صنعان و دخترترسا.چهارم:قربانی کردن اسماعیل توسط حضرت ابراهیم.پنجم:درویش جوانی که عده ای او را شاه عباس صفوی میدانند.
بر فراز این نقاشیها نقاشیهایی از شاهنامه فردوسی کشیده شده.این نقاشیها در سال 1336-1337ه.ق توسط محمدباقر جهانمیری نقاش مرمت شد.
در طبقه دوم این عمارت دو گوشواره ساخته شده است.در جلوی این عمارت صفه ای است که حوض سنگی بزرگی در ان احداث شده و در جلوی همین صفه هفت سنگ قبر دیده میشود که روی انها نام و نشانی ذکر نشده است.
در جنوب عمارت باغچه ای پر درخت وجود دارد که دیواری به طاق نماهای اجری در ان ساخته شده است.
پروژه اتو کد موزه سنگ هفت تنان شیراز همراه با پاورپوینت 32 اسلاید