حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

حامی فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله جایگاه ونقش گروه در فرایند اجتماعی شدن دانش آموزان

اختصاصی از حامی فایل دانلود مقاله جایگاه ونقش گروه در فرایند اجتماعی شدن دانش آموزان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 

چکیده: مدرسه از جمله نهاد های مهم ومؤثر در جامعه پذیری افراد بخصوص دختران محسوب می شود.چگونگی ومیزان مشارکت زنان در فعالیّت های اجتماعی واستفاده ی جامعه از توانایی های آنان در عرصه های مختلف زندگی، وابسته به نوع نگاه یک جامعه نسبت به این گروه جنسی می باشد.
در این مقاله سعی شده است تأثیر مدرسه در فراهم نمودن شرایط لازم برای حضور زنان در جامعه مورد ارزیابی قرار گیرد .جهت بر رسی این موضوع از روش کتابخانه ای استفاده شده است.نتیجه ی بررسی مشخص می کند که در توزیع امکانات آموزشی و برنامه ریزی های شغلی میان دو جنس ،کفه ی ترازو به نفع پسرها سنگینی می کند. لذا ناکارآمدی نظام آموزشی در خصوص اجتماع پذیری دختران،موجب بروز بسیاری از آسیب های روحی و روانی میان نیمی از جمعیّت کشور گردیده است.

 

مقدمه :
در بررسی سیر تکوینی جوامع بشری و مطالعه ی چگونگی تغییرات و سرعت تحولات در هر یک از آنها باید به زیر ساختهای فرهنگی اعم از باورها ،اعتقادات و سنتهای اجتماعی مردم آن جوامع به عنوان عامل اصلی و محرک مجموعه ای از تغییرات توجه خاصی مبذول شود . چرا که بدون شناخـت تأثیـر عوامل اصلی فکری ،تعیین مظاهر عینی تغییر و توسعه یا رکود و سکون آن،در گذشته ویا حال حاضر یک جامعه ،تقریباًامری محال است .
گسترش وسایل ارتباط جمعی و انتقال معانی فرهنگی میان انسانها ، به قول مک لوهان در دهکده کوچک جهانی ،بیش از پیش مفاهیم مشترک انسانی را در میان افراد جوامع گوناگون به وجود آورده است. یکی ازاین مفاهیم مشترک انسانی ، حقوق شهروندی است که به برابری حقوق هر یک از افراد جامعه در دست یابی به امکانات و فرصت های اجتماعی ،سیاسی و اقتصاد ی اشاره دارد.
با توجه به حقوقی که بر افزایش سهم زنان از مواهب مختلف زندگی اجتماعی دلالت می کند، زمینه لازم جهت احراز موقعیت های اجتماعی گروه مردان، برای زنان جامعه نیز فراهم می شود . چنین شرایطی بدون تغییر نگرش کلی جامعه نسبت به زنان، به عنوان شهروندان درجه دو مهیا نخواهد شد.
آموزش پرورش یکی از محمل های ایجاد چنین فضا ها و فرصت هایی است که می تواند در تغییر دیدگاه جامعه نسبت به حضور زنان در فعالیت های بیرون از خانواده و درون خانواده نقش موثری داشته باشد.
مسلماً ایجاد چنین تغییری در ساختار آموزشی جامعه با تغییر شکل هر چند یک بارسیستم آموزشی از سالی به ترمی یا ترمی واحدی به سالی واحدی امکان پذیر نیست . بلکه تغییر نگرش متولیان نظام آموزشی در راستای رسیدن به توسعه پایدار ، به عنوان یک عزم و اراده ملی باید مطمح نظر قرار گیرد.
و نهایتاً رسیدن به توسعه پایدار بدون توجه به نقش و تاثیر نیمی از جمعیت کشور در آن امکان پذیر نیست.
تعریف جامعه پذیری ( Socialization )
تاکنون تعاریف زیادی از مفهوم جامعه پذیری توسط جامعه- شناسان ارائه شده است. که در اینجا فقط به ذکر یکی از آن تعاریف اکتفا می شود : « جامعه پذیری فرآیندی است که به موجب آن شخصی هنجارهای گروه هایی را که در میان آنها زندگی می کند ، درونی میکند. به طوری که یک خود واحد پدیدار می -شود.»(هورتون/1989/ص89)
خانواده ، مدرسه ،وسایل ارتباط جمعی، گروه همالان و مدرسهً نامریی عواملی هستند که در فرآیند اجتماعی شدن انسان ها نقش دارند .جامعه شناسان فرآیند اجتماعی شدن را از دو دیدگاه مورد بررسی قرار می دهند :
الف) دیدگاه فردی: از دیدگاه فردی،فرآیند اجتماعی شدن به معنای گسترش « من اجتماعی»است . از طریق آموزش، پیش بینی ، ارزیابی وبسط تجربه آگاه در اختیار خویشتن . مید(G.H.mead) و همچنین کولی ( C.H.cooley ) صاحبنظرانی هستند که اجتماعی شدن را از این دیدگاه مورد بررسی قرار داده اند.
ب) دیدگاه اجتماعی: از این دید گاه ، اجتماعی شدن فرآیند انتقال میراث فرهنگی و تداوم آن از این طریق است . جامعه باقی نمی ماند مگرآنکه بین اعضاء نوعی وفاق در شیوه های اصلی عمل و اندیشه به وجود آید و در خلال قرون تداوم یابد.»(ساروخانی/1370/ص743
مسلماً صاحب نظران هر یک از دودید گاه فوق الذّکر ، صرف نظر از زاویه دید شان نسبت به مسأله ، بر اهمیت فرآیند اجتماعی شدن در زندگی اجتماعی انسانها و شبکه روابط انسانی اشراف کامل دارند. در هر جامعه ای برنامه ریزی های آموزشی با توجه به ساختار سیاسی، اقتصادی، و فرهنگی و همین طور محدودیت ها و امکانات موجود آن و نوع جهان بینی حاکم برآن ، صورت می پذیرد.
اصول و اهداف کلی آموزش و پرورش در ایران:
1 تشریح اصول و فرهنگ اسلامی و شیعی بر پایه قرآن کریم ، سنت پیامبر ( ص) و سیره اهل بیت.
2پیشبرد بررسی و تحقیقات علمی با توجه به امکانات علمی، فنی و فرهنگی
3 ارتقاء علم و تکنولوژی جهت توسعه علمی و فنی کشور به ویژه در زمینه های کشاورزی، صنعتی و نظامی
4-ارتقاء دوره های آموزشی فشرده همگانی
5-تأمین عدالت اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی در میان شهروندان
-6رعایت قوانین و مقررات و گسترش فضایل اخلاقی در جامعه
پژوهشی که به نکات کلی آن در سطور زیر اشاره می‌شود با هدف تعیین بهترین روشی که مدارس می‌توانند به منظور تحقق فرایند اجتماعی شدن نوجوانان و تضمین موفقیتهای کنونی و آتی آنها و همچنین پیشگیری از بی نظمی، مدرسه گریزی و ترک تحصیل، انتخاب کنند انجام شده است.از آنجا که فرایند اجتماعی شدن نوجوانان در کشور ما نیز از کارآیی و اثر بخشی مطلوب برخوردار نیست و عدم تحقق این فرایند یکی از معضلهای اصلی خانواده ها و مدارس به شمار می‌رود، بر آن شدیم تا رئوس یافته‌های این پژوهش را در اختیار خوانندگان قرار دهیم.طبقه‏بندی ریخت شناسی سبکهای پژوهشی والدینی به چهار گروه مقتدر، مستبد، آسان گیر و بی‌تفاوت توسط بومرایند و تأثیر این سبکها بر ویژگیهای فرزندان براساس پژوهشهای متعدد به اثبات رسیده است. سبک والدینی مقتدرانه براساس توقع بالا (استانداردهای بالای رفتاری و سختگیری در اجرای قواعد) و پاسخ‏دهندگی بالا (صمیمیت، گفت و شنود آزادانه و احترام به نیازهای تحولی کودک) مشخص می‌شود. مسؤولیت متقابل در سبک مقتدرانه، تحول نمویافتگی روانی - اجتماعی را تسهیل می‌کند و موجب می‌شود که فرزندان چنین والدینی در مقایسه با کودکان و نوجوانان دیگر، به صلاحیت اجتماعی و شناختی، آرمانها، سلامت روانشناختی و رفتارهای بهتری دست یابند.والدین مستبد نیز براساس سطح بالای توقع و خواسته مشخص می‌شوند اما این توقع با حد پایینی از پاسخ‏دهندگی همراه است. این والدین، اطاعت را یک مزیت و تنبیه و زورگویی را برای تحقق خواسته‌های خود، مجاز می‌دانند. از آنجا که والدین مستبد، انضباط را تحمیل می‌کنند فرزندان آنها به مهار بیرونی بیش از خود نظم‏جویی، متکی می‌شوند. تحمیل قدرت بیرونی، گاهی طغیان را به همراه دارد اما غالباً به کاهش مشکلات رفتاری و مصرف مواد همراه با کاهش صلاحیت اجتماعی و سطح حرمت خود منجر می‌شود.سبک آسان‌گیر والدین براساس کم توقعی (حداقل انضباط و خود نظم جویی کودک) و پاسخ‏دهندگی بالا (صمیمیت و توجه والدین) متمایز می‌شود. این کودکان دارای صلاحیت و حرمت خود بالنسبه بالا هستند اما کارآمدی تحصیلی آنها پایین و مشکلات رفتاری و مصرف مواد در آنها بالاست.سبک بی تفاوت یا سهل انگار براساس کمترین حد کوشش والدین مشخص می‌شود. این والدین در عواطف خود ناپایدارند، از لحاظ هیجانی در دسترس نیستند، از نیازهای فرزندان خود اطلاعی ندارند. گاهی هیچ توجهی به انضباط نمی‌کنند و گاهی انضباط سختی را به کار می‌بندند. بنابراین کاملاً طبیعی است که فرزندان آنها دارای بدترین نتایج در زمینه صلاحیتهای اجتماعی، شناختی، کارآمدی تحصیلی، سلامت روانشناختی یا مسایل رفتاری باشند.پژوهشهای متعددی که در قلمرو پیامدهای سبکهای والدینی بر فرزندان انجام شده‌اند نشان داده‌اند که سبک مقتدرانه دارای بهترین پیامدهای رفتاری و روانشناختی و سبک بی تفاوت دارای بدترین نتایج است.از سوی دیگر، مؤلفانی که به بررسی تأثیر سبکهای مختلف حاکم بر فرهنگ غیر رسمی، ساختار سازمانی و سیاستهای رسمی مدرسه پرداخته‌اند و همچنین با استفاده از ریخت شناسی والدینی در مورد معلمان، تأثیر سبکهای مختلف در قلمروهای رفتاری دانش‌آموزان را بررسی کرده‌اند، همگی به این نتیجه رسیده‌اند که برای بررسی سبکهای مدرسه‌ای نیز باید از همان شیوه سبکهای والدینی سود جست و این نکته را پذیرفت که اگر هدف آموزش و پرورش، تبدیل نوجوانان به بزرگسالان واجد صلاحیت و مولد است، سر و کار داشتن آنها با عوامل متعدد اجتماعی شدن مقتدرانه، ضروری است. 

 

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله   21 صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله جایگاه ونقش گروه در فرایند اجتماعی شدن دانش آموزان
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد