تحلیل داده پایگاه ها:
بررسی داده پایگاه های تهران بزرگ*
چکیده
این مقاله به موضوعاتی می پردازد که ایجاد داده پایگاهی برای محدودة تهران بزرگ مستلزم آن هاست و به ویژگی های سودمند چنین امری نیز اشارة خاص دارد بعلاوه بر نیاز به استانداردی برای داده پایگاه ها تأکید می کند و نگاهی هم به تقویت کارآیی کارکردی این داده پایگاه ها دارد. این مقاله با ذکر تلاش هایی که در ایران برای شبکه کردن کتابخانه های ایران از طریق خدمات تحویل مدرک و داده پایگاه های مرکز اطلاعات و مدارک عملی ایران انجام گرفته به پایان می رسد.
در حال حاضر، صنعت رایانه بر همگی ابعاد زندگی ما اثر گذاشته و در حال تبدیل به یک صنعت بنیادین است. ولی باید به یاد داشت که سیستم های رایانه ای نیز حساس تر و پیچیده تر شده اند و خطاهای کوچک چه بسا که ضایعات سنگین و برگشت ناذیری رابه بار آورد. این سیستم ها با انعطاف پذیری بالای خود برای همین حد از دقت ساخته شده اند. این ویژگی استفاده کنندگان را به تقاضای مستمر برای تغییر در این سیستم ها واداشته است. از سوی دیگر این سیستم های نرم افزاری سرعت توسعة سیستم ها را که در مواردی به تغییر کلی در محیط عملیاتی منجر می شود افزایش می دهد و تقویت می کند. همگی این ها به نوبة خود باعث ظهور مسائلی در زمینة سازگاری و کارآیی می گردد. بدین ترتیب راهبری(1) سیستم های نرم افزاری به یک مسئله ویژه بدل می شود. به موجب برخی ارقام، راهبری گاهی تا به 67 درصد از هزینه اصلی نصب نرم افزار می رسد. در طول انجام این بررسی، دریافتیم که مستندات نرم افزاری هنوز یک مسئله است. هم.م مهندسان ایرانی نرم افزار، اصولا" کم ترین اهمیت را برای این جنبه از تولید نرم افزار قائل اند. حتی در قرار دادهایی که به شرکت های نرم افزاری داده می شود حداکثر یک عبارت ظاهری و تشریفاتی دربارة مستندات نرم افزاری دیده می شود.
* *- Fahim – nia, F. and Naghshineh, N. (1989) , “ Databases analysis: a review of metropolitan Tehran databases”; in 49th FID Congress and conference, Jaipur & New delhi, 11-17 Ocgober 1998.
تحلیل داده پایگاه ها: بررسی داده پایگاه های تهران بزرگ*