
فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:30
فهرست مطالب:
فصل اول : آشنایی با شهرستان دیلم
وضعیت کلان اقتصادی ـ اجتماعی شهرستان
ـ آشنایی مقدماتی با شهرستان……………….……………………………………………………………………………………………..
ـ جمعیت ……………………………………………………………………………………………………………………………………
ـ بازرگانی ………………...…………………………………………………………………………………………………………………
بخش دوم : امور اجتماعی
ـ آموزش و پرورش …………………………………………………………………………………………………………………………
ـ فرهنگ و هنر……………………………………………………………………………………………………………………………….
ـ گردشگری و میراث فرهنگی ………………….………………………………………………………………………………………….
بخش سوم : امور زیر بنایی
ـ مسکن………………….…………………………………………………………………………………………………………………..
ـ انرژی………………………………………………………………………………………………………………………………………
ـ راه و ترابری ………………………………………………………………………………………………………………………………
بخش چهارم : امور تولیدی
ـ کشاورزی…………..…………….………………………………………………………………………………………………………..
ـ صنعت و معدن………………………….……………………………………………….………………………………………………..
ـ محیط زیست ……………………………………………………………………………………………………………………………..
ـ شیلات …………………………………………………………………………………………………………………………………….
آشنایی مقدماتی با شهرستان دیلم
1-1ویژگیهای طبیعی
موقعیت :
مساحت شهرستان دیلم حدود 750 / 1698 کیلو متر مربع است ، مرکز آن شهر بندر دیلم است که در فاصله 210 کیلومتری شمال شهر بوشهر قرار گرفته است . این شهرستان دارای موقعیت ریاضی و نسبی به شرح زیر می باشد :
موقعیت ریاضی :
در محدوده مختصات جغرافیایی 8 / 50 تا 2065 طول شرقی ( نسبت به نصف النهار مبداء ) و 44 / 29 تا 14 / 30 عرض شمالی ( نسبت به خط استوا ) می باشد .
موقعیت نسبی : راه اصلی بوشهر به خوزستان از مرکز این شهرستان می گذرد که موقعیت مناسب ارتباطی برای آن فراهم نموده است . استان خوزستان در سمت شمال استان گناوه و خلیج فارس در سمت مغرب و استان کهگیلویه و بویراحمد در مشرق آن قرار دارند .
ناهمواری ها :
شهرستان از دو بخش ساحلی ، و کوهستانی تشکیل شده است . مهمترین این شهرستان دنباله ارتفاعات زاگرس است .
ویژگی های اقلیمی : شناخت اقلیم به عنوان یکی از عوامل اساسی تشخیص نواحی جهان بشمار می رود که در زندگی بشر از زمانهای دور تاکنون از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است . اطلاع از وضع هوا به منظور حرکت هواپیماها ، کشتی ها و لنج ها ، گذران اوقات فراغت تا شناخت آب و هوا در برنامه ریزیهای اقتصادی ( صنعتی و کشاورزی و غیره ) روز به روز بیشتر مورد توجه قرار می گیرد .
اقلم هر ناحیه تحت تأثیر عوامل طبیعی متعدد از قبیل : عرض جغرافیا یی دوری و نزدیکی به دریا ، ارتفاعات ، جهت چین خوردگی ها ، زاویه تابش و گردش عمودی هوا می باشد .
دما :
میانگین دمای چند ساله این شهرستان 24 درجه سانتیگراد است . میانگین حداکثر دمای سالانه این شهرستان 6 / 29 درجه سانتیگراد بوده است . میانگین حداقل مطلق دما سالانه 7/18 درجه سانتیگراد بوده است . حداقل دمای مطلق سالانه در ماه دی ، 1 درجه سانتگراد بوده است .
معدل حداکثر دمای سال ها 1379 و 1380 به ترتیب 28 و 9/28 درجه سانتیگراد بوده است و همچنین معدل حداقل دمای سالهای 1379 و 1380 نیز به ترتیب 12و 22 درجه سانتیگراد بوده است . حداکثر مطلق دما در سالهای 1379 و 1380 به ترتیب 52 و 5/51 درجه سانتیگراد و حداقل دمای مطلق سالها 1379 و 1380 نیز به ترتیب 2/2 ، 5/2 درجه سانتیگراد است .
به طور کلی این شهرستان دارای آب و هوای گرم و مرطوب ( رطوبت نسبی بالا ) در سواحل و گرم و خشک در نواحی داخلی است که دارای دو فصل مشخص معتدل آباد ، آذر ، دی ، بهمن ، اسفند ) و گرم ( در 7 ماه از سال ) می باشد .
ویژگیهای قابل ذکر توزیع دما در شهرستان بشرح زیر است .
ــ سیر ماهانه دما در طی فصول مختلف سال تغییر می کند . تغییر ماهانه دما بسته به جابجایی استوایی حرارتی دارد . هنگامی که خورشید بر مدار رأس الجدی با تابش خورشید زاویه عمود می تابد این شهرستان حداکثر انرژی تابشی روزانه را دریافت می کنند که مصادف با تیر ماه است و متعاقب حرکت ظاهری خورشید به نیمکره جنوبی میزان انرژی دریافتی در این شهرستان به تدریج کاهش می یابد و زمانی که مدار رأس الجدی با تابش خورشید زاویه ای عمودی می سازد ، انرژی دریافتی در این شهرستان به حداقل می رسد که این حالت با دی و بهمن مصادف است .
ــ در مناطق ساحلی دما تابع میزان رطوبت نسبی است بطوریکه وجود رطوبت نسبی بالا مانع از نوسان زیاد دما است .
مقاله شهرستان دیلم