فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:62
فهرست مطالب:
فصل اول – مقدمه
تاریخچه رنگ آمیزی در ایران
تاریخچه صنعت رنگ و رزین ایران
تاریخچه شرکت تولیدی و شیمیایی پارس سیمین
چکیده
فصل دوم – معرقی محل کارآموزی
هدف از تاسیس مجوعه
چارت سازمانی
مواد اولیه
محصولات نهایی و فرآورده ها و کابرد آنها در صنعت
مقایسه با دیگر کارخانه جات مشایه
موسسات و مرکز صنعتی تامین کننده مواد اولیه
فصل سوم – فعالیت های انجام شده توسط کار آموز
معرفی واحدهای تشکیل دهنده کارخانه
کارگاه تولید ظروف پلاستیکی و متعلقات
انبار ظروف پلاستیکی
انبار مواد اولیه(مرکزی)
انبار مواد اولیه(ثانویه)
کارگاه تولید
آزمایشگاه
انبار محصولات
واحد تولید رزین
انبار نگهداری قوطی ها و ظروف فلزی
واحد تعمیر و نگهداری
واحد فروش
کنترل کیفیت آماری فرایندها
فصل چهارم – جمع بندی و نتیجه گیری وارائه پیشنهادات
پیشنهادات
سوالات و پاسخهای متداول
تصاویر
فرم ها
مقدمه
اولین انسانی که چشم به جهان گشود، طبیعت رنگارنگ را دید، از همان آغاز شیفتة دنیای زیبای رنگها شد و جاذبة دلفریب آنها در چشم و قلبش نقش بست و سرانجام دریافت که طبیعت با زبان رنگ سخن می گوید.
اگر رنگ نبود آیا دیگر جایی از بهر لغت و زیبایی در فرهنگ لغات بود؟ جهت پی بردن به ارزش و نیاز به کاربرد هر چه بیشتر رنگ کافی است برای یک لحظه چنین تصور نمایید که در عالم رویا به سرزمینی پرواز نموده اید که در آن ساختمانها و اشیاء درون آنها، مبل ها، اتومبیل ها، کشتیها، اسکله ها، پالایشگاهها، سلاحهای جنگی، لباسها، کفش ها، نوشیدنی ها، خوراکی ها، و خلاصه تمامی اجسام قابل رویت رنگ آمیزی نشده باشند، براستی عکس العمل شما چه خواهد بود؟ و ما سری به آمارهای منتشره جهانی مبنی بر ضررهای مالی که هر ساله به علت عدم رنگ آمیزی وسائل و تجهیزات صنعتی گریبانگیر کشوری می شود زده تا از تعجب انگشت حیرت به دندان گرفته و بیشتر به ماهیت تکنولوژی رنگ پی ببرید.
متأسفانه با اینکه هر روز نیاز کشورمان به رنگ و مدرنیزه شدن تکنولوژی آن بیشتر و بیشتر می گردد ولی کوشش زیادی در هرچه مدرنیزه کردن این تکنولوژی انجام نگرفته است و این عارضه ای است که زیان های جبران ناپذیر ناشی از آن در دراز مدت اثر خود را خواهد بخشید. ما شمالی ها، ضرب المثلی داریم که می گوید: مردم شهری به روستایها می گویند که برنج کاری چه کار داره، یک آب است و یک تراکتور و یک زمین. اما واقعیت اینچنین نیست و بلکه زحمات فراوان و به مراتب بیش از آنچه که تصور می رود به همراه دارد. اما اینجانب تصور می نماید هرچه ظاهر مصداق این ضرب المثل ممکن است در رابطه با صنایع رنگسازی صدق نماید اما با تکنولوژی رنگ چیزی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت، گرچه ساخت و تهیه خود رنگ از مواد اولیه به نظر ساده می آید، تکنولوژی آن اقیانوسی است بی انتها و نباید از آن به سادگی گذشت .
تاریخچه رنگ
مشاهده آثار خطوطی از رنگ بر دیوار بعضی از غارهای مکشوفه، تاریخچه شناخت انسان از رنگ به سه الی چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد یعنی زمانی که سامرائی ها و بابلی ها از قیر استفاده می کردند و حتی بعضی را عقیده بر این است که حضرت نوح در ساخت کشتی معروف خود از قیر نیز استفاده نموده و مصری ها نیز برای اولین بار بیگمان آبی مصری را تولید نموده و مورد استفاده قرار دادند.
در روزگار باستان ، آب تنها حلال موجود بود و رنگپایه ها خیلی محدود بودند معمولاً موادی از قبیل تخم مرغ، شیر، شیره درخت و دانه های درختی مورد استفاده قرار می گرفتند. در 4000 سال قبل مصری ها برای تزئینات داخلی خود با آمیختن صمغ عربی، نشاسته، سفیده تخم مرغ و کازئین رنگ هایی برپایه آب می ساختند و در قرن شانزدهم جلاها رواج کامل یافتند . در دوران قدیم در آمریکا از دوغاب کاری (آهک مرده در آب) استفاده می شد. در حوالی سال 1900 برای ساخت روغن های جلایی که زودتر خشک شوند ، از روغن چوب ژاپنی استفاده می کردند که تانک نامیده می شد.
در سال 1923 به منظور افزایش سرعت تولید، لاک هایی که زود خشک می شدند و پایه نیتروسلولز داشتند به صنعت اتومبیل سازی معرفی شدند همچنین در سال 1920 رنگ های آلکیدی معرفی شدند که این نوع رنگ ها با تلاشهای پیگیر سازمان تحقیق و توسعه (R&D) پیشرفت شایان ذکری کردند.
برای ساخت رنگ های روغنی 3 مرحله ی زیر باید اجرا شود:
طریقه ی ساخت رنگ:
1- مرحله ی میکس یا مخلوط شدن رنگ
2- مرحله ی آسیاب
3- مرحله mix نهایی
1- در این مرحله کلیه ی مواد اولیه شامل رزین ـ اکسیدتیتانیم، خمیر بنتون ، Pigment ، روغن سویا، (lisiting) ، حلال 406 به مدت min 40-30 ، mix شده پس فهرست دانه بندی توسط اپراتور mixer (با چشم دیده می شود) به قسمت آسیاب انتقال داده می شود.
2- آسیاب : رنگ پس از mix به آسیاب انتقال و توسط شیلنگ به پمپ آسیاب وصل می شود، پمپ رنگ را به مخزن آسیاب انتقال داده و در داخل مخزن آسیاب صورت می گیرد.
مخزن آسیاب تشکیل دشه از شافت (shapht) و پره های دایره ای شکل سوراخ دار که گلوله های شیشه ای به نام Perll (آلمانی می باشد) در آن مخزن وجود دارد. رنگ پس از انتقال به مخزن بین رنگ و گلوله های شیشه ای در اثر چرخش shapht و پره ها درگیر شده و اصطکاک بوجود می آید. و موقعی که دانه های رنگ بین شیشه ها و perll عبور می کنند آسیاب صورت می گیرد. در واقع دانه بندی رنگ در حدود به تقلیل می یابد.
این کار برای رنگ های معمولی 4-3 ساعت و برای رنگ های ماده رنگ مثل مشکی یا سرمه ای تا 30 ساعت طول می کشد و توسط دستگاه گریندومتر دانه بندی اندازه گیری می شود.
perll های موجود در مخزن در اثر کارکرد کم کم خورده و کوچک می شود یعنی زمانی که مصرف می شود 4 mm perll ولی موقعی که زمان عوض شدن آن باشد قطر 2mm perll می باشد که در این صورت perll باید تعویض شود.
طریقه ی کار: شیر مخزن آسیاب را باز کرده perll را خالی می کنیم قبل از تخلیه perll حدود 150 litحلال توسط شیلینگ آسیاب به داخل مخزن فرستاده می شود و در حین کارکردآسیاب حلال perll و مخزن را می شوید.
گزارش کارآموزی کارخانه رنگ پارس سیمین تولید رنگ و رزین