چکیده
سوسیس به فرانسوی نوعی غذای آماده است که ازگوشت چرخکرده به همراه چربی حیوانی، نمک، ادویه و گاهی اوقات گیاهان معطر تهیه میشود. معمولاًروی سوسیسها، نوعی پوشش قرار میگیرد و در قدیم، این پوشش را از روده حیوانات تهیه میکردند. امروزه جنس این رویهها معمولاً از کلاژن یا سلولز و یاحتی پلاستیک، میباشد. سوسیسها به دلیل مواد نگهدارنده افزوده شده به آنها، تاریخ مصرف طولانی مدتی دارند.کالباس نوعی سوسیس سنتی در کشورهای اروپای شرقی است. کالباس بطور سنتی از گوشت خوک یا گاو تهیه میشود، اما انواع دیگری نیزداردکه ازگوشت بوقلمون، مرغ، اسب، بره، گوساله و غیره تهیه میگردد. راه ماندگاری کالباس و سوسیس استفاده از نگهدارندههایی همچون نیتریت سدیم و نمک استفاده میشود. این مواد از رشد میکروبها و به ویژه انواع بیهوازی مثل کلستریدیوم جلوگیری میکنند و نیز در ایجاد رنگ صورتی و طعم و بوی گوشت سوسیس و کالباس مؤثر هستند. سوسیس و کالباس دارای چربی زیادی هستند. محتوای چربی بویژه چربیهای اشباع و ترانس در این محصول بالاست .مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکالهای آزاد که براثر استفاده از این مواد به وجود میآید، میتواند یک سلول سالم را به سمت سرطانی شدن سوق دهد. سوسیس و کالباس به دلیل داشتن چربی و روغن باعث چاقی و اضافه وزن میشوند. نیتروزامین موجود در سوسیس و کالباس در بدن میتواند باعث بروز مسمومیت با علائمی همچون سردرد، تهوع و دل درد میشود. استفاده زیاد از سوسیس و کالباس میتواند موجب بیماری ریفلاکس معده (ترش کردن غذا) شود. وجود نیترات در غذاها و تبدیل آن به اکسید نیتریت در معده عاملی برای شلی و بروز ریفلاکس محسوب میشود. همچنین فسفات موجود در این محصولات با PH بالایی که دارد ضمن ایجاد اختلال در جذب کلسیم توسط بدن، احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در افراد به ویژه زنان یائسه و سالمندان افزایش میدهد.
پایان نامه تولید سوسیس و کالباس - در قالب ورد 50 صفحه