دانلود روش تحقیق بررسی انگیزهها و علل شرکت یا عدم شرکت دانشجویان در فعالیتهای فوق برنامه با فرمت ورد و قابل ویرایش تعدادصفحات 80
فراغت در لغت
فراغت در لغت به معنی آسودگی و آسایش است و معمولاً در مقابل اشتغالات و درگیریهای روزمره که نوعاً موجب خستگی میشود به کار میرود. (شریفیان، معسود چگونگی پرداختن فعالیتهای فراغت بین نوجوان و جوانان، ص 3)
در تعریف دیگری آمده است که:
فراغ در لغت به معنی آسودگی و آسایش، آسوده شدن از کار و آزد بودن از کار روزانه معنی میشود(صافی،قاسم،تحقیقی درزمینه کاربردزمان فراغت دانشجویان دانشگاه تهران،صفحه5).
در فرهنگ معین در مقابلهی کلمهی فراغت این معانی آمده است:
فراغ: 1ـ پرداختن از فراغ 2ـ آسایش، استراحت، آسودگی، آرامش 3ـ بیاعتنایی وارستگی 4ـ فرصت و مجال (معین محمد، فرهنگ فارسی، جلد 2، صفحه 2504).
1 موفقیت در لغت:
فرهنگ عمید موفقیت را اینگونه تعریف کرده، پیروزی، کامروایی، کامیابی، به خواستههای خود رسیدن، سبقت گرفتن از افراد هم سطح (عمید، حسن فرهنگ فارسی عمید،جلد2 )
موفقیت تحصیلی
هنگامی که محصلین از هم ردیفان خود سبقت بگیرند تا به وضعیت بهتری دست یابند، به موفقیت تحصیلی رسیدهاند.(اوقات فراغت و شکل گیری شخصیت فرهنگی در دبیرستان های تهران، ناصر فکوری- انصاری مهابادی، فرشته ، 1376
1-2 پژوهشهای انجام شده در داخل کشور
1- 1-2 چگونگی اوقات فراغت دانشجویان دانشگاه اصفهان با تأکید بر فعالیتهای ورزشی، مولف:مهدی صباغ لنگروی،1381.
هدف از این پژوهش تعیین میزان اوقات فراغت دانشجویان و فعالیتهای جاری و همچنین فعالیتهای مورد علاقه آنان در اوقات فراغت و به علاوه نگرش دانشجویان نسبت به فعالیتهای ورزشی ذکر شده است.
جامعهی آماری این پژوهش دانشجویان پسر دوره کارشناسی دانشگاه اصفهان در نیمسال دوم تحصیلی 77-1376 هستند. ابزار اندازهگیری این پژوهش، پرسشنامهی غیراستانداردی بوده و برای تجزیه و تحلیل جمع آوری شده از آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردیده است.
نتایج بدست آمده نشان میدهد که 26 درصد دانشجویان 3 تا 4 ساعت در روز اوقات فراغت دارند و در میان فعالیتهای فراغتی جاری، فعالیتهای ورزشی در اولویت نخست قرار دارد و حتی در صورت فراهم بودن انواع امکانات فراغتی نیز این یافته صدق نموده و دانشجویان علاقهمند به ورزش کردن هستند. 45 درصد دانشجویان از نحوهی گذران اوقات فراغت خود راضی نیستند و 38 درصد دانشجویان کمی راضی، 16 درصد راضی و 1 درصد کاملاً راضی هستند. 78 درصد دانشجویان در طول شبانهروز 10 دقیقه ورزش میکنند. 73 درصد دانشجویان بدون مربی و 27 درصد با مربی به ورزش میپردازند. 55 درصد ورزش را وسیلهای عالی و 34 درصد نیز وسیلهای خوب جهت سپری کردن اوقات فراغت اعلام کردهاند و کسب نشاط و لذت در میان عواملی که ورزش کردن به دنبال خواهد داشت در اولویت قرار دارد.
2-1-2 نحوهی گذران اوقات فراغت دانشجویان دانشگاه کشور با تأکید بر فعالیتهای ورزشی، مولف فریدون تندنویس 1376.
هدف از این پژوهش تعیین میزان اوقات فراغت دانشجویان دختر و پسر دانشگاههای ایران در طول ترم تحصیلی و تعطیلات تابستانی و نوع فعالیتهای فراغتی جاری و مورد علاقهی آنان و همچنین موقع و محل گذراندن اوقات فراغت و نقش فعالیتهای ورزشی در این اوقات است. جامعهی آماری این پژوهش 6 درصد از دانشجویان دختر و پسر دورهی کارشناسی 37 دانشگاه تحت پوشش وزارت فرهنگ و آموزش عالی (به تعداد 10485 از 25 استان کشور به طور تصادفی انتخاب و پرسشنامه میان آنان توزیع گشت.
یافتههای این تحقیق نشان گر آن است که میزان اوقات فراغت دانشجویان در طول نیمسال تحصیلی تا 4 ساعت و در تابستانها 3 ت 8 ساعت است. زمان فراغت بعد از ظهرها و شبها و محل گذراندن آن، خوابگاه، منزل و دانشگاه ذکر شده است. تلویزیون، مطالعه و همصحبتی و ورزش چهار فعالیت جاری و ورزش، مطالعه و کامپیوتر از فعالیتهای فراغتی مورد علاقه و جایگاه ورزش در فعالیتهای فراغتی پسران در مرتبه سوم و برای دختران در مرتبه نهم بوده است. 50/15 درصد پسرن و 318 درصد دختران ورزش نمیکنند. رشتههای ورزشی دختران به ترتیب پیادهروی، نرمش، دویدن، بدنسازی و تنیس روی میز، والیبال است. و برای پسران به ترتیب فوتبال، نرمش، دویدن، بدنسازی و تنیس روی میز است.