لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:43
فهرست مطالب
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
1ـ مقدمه ......................................... 1
1ـ1ـ بیان موضوع .................................. 1
1ـ2ـ اهداف مطالعه ................................ 2
فصل دوم
2ـ مواد و روشها .................................. 4
2ـ1ـ نمونه برداری و تجزیه خاک ها ................. 4
2ـ2ـ نمونه برداری و تجزیه کودها .................. 4
2ـ3ـ انکوباسیون آزمایشگاهی ....................... 5
2ـ4ـ اندازه گیری کنیتریفیکاسیون خالص ............. 6
فصل سوم
3ـ مروری بر منابع ................................ 7
فصل چهارم
4ـ بحث و نتایج ................................... 9
4ـ1ـ خصوصیات خاکهای مورد مطالعه .................. 9
4ـ2ـ برخی خصوصیات بیوشیمیائی کودها و خاکها ....... 9
4ـ3ـ تأثیر نوع خاک و نوع کوددهی بر نیتریفیکاسیون خالص (NNR) 9
4ـ4ـ تفسیر جداول و نمودارها ...................... 11
نتیجه گیری و پیشنهادها ........................... 14
منابع فارسی ..................................... 34
منابع لاتین ....................................... 34
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 1ـ برخی از ویژگی های فیزیکو شیمیایی خاک های مورد مطالعه 15
جدول 2ـ برخی از خصوصیات بیوشیمیایی کودها ......... 15
جدول 3ـ تجزیه واریانس مـربوط به کـود آلـی و نـوع خـاک بر نیتریفیکـاسیون بـرای زمـان اول
() ............................................ 15
جدول 4ـ مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن .... 16
جدول 4ـ1ـ فاکتور خاک ............................. 16
جدول 4ـ2ـ فاکتور کود ............................. 16
جدول 5ـ تجزیه واریانس مربوط به کـود آلـی و نـوع خـاک بر نیتـریفیکـاسیون بـرای زمـان اول
()............................................. 16
جدول 6ـ مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن .... 17
جدول 6ـ1ـ فاکتور خاک ............................. 17
جدول 6ـ2ـ فاکتور کود ............................. 17
جدول 7ـ تجزیه واریانس مربوط به کود آلی و نوع خاک بر نیتریفیکاسیون برای دوم ()............................................ 17
جدول 8ـ مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن .... 18
جدول 8ـ1ـ فاکتور خاک ............................. 18
جدول 8ـ2ـ فاکتور کود ............................. 18
جدول 9ـ تجزیه واریانس مربوط به کـود آلـی و نـوع خـاک بـر نیتریفیکـاسیون بـرای زنـان دوم
()............................................. 18
جدول 10ـ مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن ... 19
جدول 10ـ1ـ فاکتور خاک ............................ 19
جدول 10ـ2ـ فاکتور کود ............................ 19
جدول 11ـ تجزیه واریانس مربوط به کود آلـی و نـوع خـاک بر نیتریفیکـاسیون بـرای زنـان سوم
() ............................................ 19
جدول 12ـ مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن ... 20
جدول 12ـ1ـ فاکتور خاک ............................ 20
جدول 12ـ2ـ فاکتور کود ............................ 20
جدول 13ـ تجزیه واریانس مربوط به کود آلـی و نـوع خـاک بر نیترفیکـاسیون بـرای زمـان سـوم
() ............................................ 20
جدول 14ـ مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن .. 21
جدول 14ـ1ـ فاکتور خاک ............................ 21
جدول 14ـ2ـ فاکتور کود ............................ 21
جدول 15ـ تجزیه واریانس مربـوط به کـود آلـی و نـوع خـاک بـر نیتریفیکـاشیون زمـان چهـارم
()............................................. 21
جدول 16ـ مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن ... 22
جدول 16ـ1ـ فاکتور خاک ............................ 22
جدول 16ـ2ـ فاکتور کود ............................ 22
جدول 17ـ تجزیه و واریانس مربوط به کود آلی و نوع خاک پرفیتریفیکاسیون برای زمـان چهـارم
() ............................................ 22
جدول 18ـ مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن ... 23
جدول 18ـ1ـ فاکتور خاک ............................ 23
جدول 18ـ2ـ فاکتور کود ............................ 23
جدول 19ـ تجزیه واریانس مربوط به کود آلی و نـوع خـاک بـر نیریفیکـاسیون بـرای زمـان پنجم
() ............................................ 23
جدول 20ـ مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن ... 24
جدول 20ـ1ـ فاکتور خاک ............................ 24
جدول 21ـ تجزیه واریانس مربوط به کود آلی و دانکن نوع خاک بـر نیتریفیکـاسیون بـرای زمـان
پنجم () ....................................... 24
جدول 22ـ مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن ... 25
جدول 22ـ 1ـ فاکتور کود ........................... 25
جدول 23ـ مربوط به کل داده ها ..................... 26
جدول 24ـ داده های مربوط به زمان اول .............. 27
جدول 25ـ داده های مربوط به زمان دوم .............. 28
جدول 26ـ داده های مربوط به زمان سوم .............. 29
جدول 27ـ داده های مربوط به زمان چهارم ............ 30
جدول 28ـ داده های مربوط به زمان پنجم ............. 31
فهرست جداول
عنوان صفحه
نمودار 1ـ مربوط به نیتریفیکاسیون در کود مرغی ..... 32
نمودار 2ـ نیتریفیکاسیون در کود گوسفند ............ 32
نمودار 3ـ نیتریفیکاسیون در کود گاوی .............. 33
نمودار 4ـ نیتریفیکاسیون در تیمار شاهد ............ 33
چکیده:
در این آزمایش سرعت معدنی شدن نیتروژن در انواع کود دامی ارزیابی گردیده این آزمایش در غالب طرح کاملاً تصادفی شامل تیمار با کود گاوی در دو سطح (cow 0, cow 10) و گوسفند در دو سطح (S 0, S 10) و مرغی در دو سطح (P0 , P10) در دو نوع خاک زراعی (C) و خاک غیر زراعی (V) با سه تکرار و نود روز انکوباسیون اجراء گردیده بر اساس نتایج بدست آمده و با بررسی سرعت معدنی شدن نیتروژن مشخص گردید که کود مرغی، گوسفندی، گاوی به ترتیب دارای سرعت بیشتری در معدنی شدن نیترون بالاترین میزان ازت معدنی شده هستند طوری که میزان ازت معدنی شده کود مرغی 59 mg/kg در تیمار گوسفندی mg/kg 29 و در تیمار گاوی mg/kg 24 بوده است، همچنین در خاک زارعی با گذشت زمان میزان ازت معدنی شده در مقایسه با خاک غیر زراعی بیشتر مشاهده شده است. اختلاف دو خاک تیمارهای مربوطه در سطح احتمال آماری 1/0 درصد معنی دار بوده است (001/0 p) و همچنین تفاوت معنی داری میان تیمار شاهد و تیمارهای مربوطه در سرعت نیترات سازی خالص در خاکهای مورد مطالعه در سطح احتمال آماری 1/0% (001/0 p) وجود داشته است.
فصل اول
1ـ مقدمه:
1ـ1ـ بیان موضوع:
امروزه بیش از هر زمان دیگر مشخص شده است که تهیه کافی مواد برای تغذیه گیاهان به منظور تضمین تولید محصول کافی، اهمیت دارد. کشاورزان به طور مداوم در تلاش هستند که با رفع کمبودهای غذایی و مدیریت صحیح، تولید محصول را به حد ژنتیکی نزدیک کنند. این تلاشها مخصوصاً از سال 1960 به بعد به پیشرفت سریع تکنولوژی کود و مصرف عناصر غذایی مورد نیاز گیاه در ایالات متحده آمریکا و سایر کشورها شده است. (1) پیشرفت تکنولوژی موجب تولید انواع مؤثرتر کودها شده است. تا حدود 1900 در ایلات متحده آمریکا تقاضای برای افزایش تولیدات کشاورزی به طور عمده با به زیر کشت بردن زمین های جدی برآورده می شود. اکنون با اینکه بعضی زمینهای بکر می توانند از طریق قطع جنگل و آبیاری و زهکشی به سطح زیر کشت اضافه شوند، افزایش نسبی سطح زیر کشت از این راهها بسیار کم خواهد بود. در ایالات متحده آمریکا عملاً از سال 1962 تا 1972 سالانه بالغ بر 2430000 هکتار یا در حدود 5/0 درصد از اراضی زیر کشت به هدر رفته است. در بهبود اساسی در افزایس تولیدات کشاورزی باید در نتیجه بالا بردن میزان محصول در واحد سطح زمینهای زراعی باشد که در حال حاضر زیر کشت اند. محصول بیشتر در واحد سطح به معنی درآمد خالص بیشتر و هزینه واحد تولید کمتر خواهد بود. (1) افزایش فوق العاده مصرف عناصر غذایی مورد نیاز از سال 1950 تا